13 unge blev klædt på til at søge ind i politiet

6. november 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag aften kom  13 unge på besøg hos Politiet i Sønderborg, hvor de kunne møde nogle af deres kommende ledere. Først af alt Christian Linnemann, der er HR-chef hos Syd- og Sønderjyllands Politi. Han fortalte de unge, hvordan hans politikreds er bygget op og huskede at nævne, at når man ringer på døren på Politigården i Sønderborg, så svarer en betjent i Esbjerg.

13 unge – nogle med ledsager – ville høre om politiuddannelsen.
Artiklen fortsætter under annoncen

“Betjenten i Esbjerg ringer så til en betjent i Sønderborg, der går ned og åbner døren”, siger Christian Linnemann til de unge. Dermed siger han, at selvom politiet i Sønderborg ikke har åbent, så er stationen bemandet.

Syd- og Sønderjyllands Politi sikrer trygheden for en halv million mennesker.

“Vi har 750 betjente, når eleverne tælles med og så er der 250 ansat i anklagemyndigheden og HK-området”, siger Christian Linnemann.

Vil ha’ de bedste

Fra Rigspolitiet er Hilbert Strange dukket op for at møde de unge mennesker. Han er en slags personalechef for alle betjente og han kunne fortælle, hvad der skal til, når man gerne vil have uniform og køre med blå blink.

Artiklen fortsætter under annoncen

” I skal virkelig ville jobbet, fordi det kommer til at fylde meget. De mange oplevelser, de skiftende vagter og ansvaret”, siger han. For i det hele taget at komme i betragtning, så skal de unge klare en række krav.

Man skal være mindst 21 år.

Være dansk statsborger eller have søgt om at blive det.

Helbreddet skal være godt.

Man skal have en gymnasial uddannelse med minimum karakteren 4 i dansk på A-niveau, engelsk på B-niveau og samfundskundskab på C-niveau.

Man skal have kørekort og rutine i at køre bil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er blandt andet her, betjente sider og skriver deres rapporter.

Det er blandt andet her, betjente sider og skriver deres rapporter.

“Det er nogle af de ting, vi ser på, inden en ansøger indstilles til prøve”, siger Hilbert Strange. God kondition er også en forudsætning, når man skal være betjent. Derfor er der en fysisk prøve til optagelsen. Elever, der måske er egnede kommer ikke til prøve. Men det gør de egnede.

Artiklen fortsætter under annoncen

De øvrige krav kan du læse om HER

“Når du bliver ansat i politiet, så får du ikke bare et spændende job. Du bliver en del af et fællesskab, hvor vi allesammen er afhængige af hinanden. Dine kolleger er altid klar til at hjælpe og det er du også”, siger Hilbert Strange. I farlige situationer er hver eneste betjents sikkerhed lagt i hænderne på hans makker. Altså skal betjente kunne stole på hinanden.

“Vi vælger kun de bedste og har du ikke det, der skal til på dit cv, så få det, inden du søger. Og gør du noget særligt for at kunne komme ind, så skriv også det på. Så ser vi, at du virkelig vil jobbet og kæmper for det”, siger Hilbert Strange. Han fortæller, at politibetjente er ansat på prøve i 3 år og tilføjer straks, at det er yderst sjældent, der er en, der ikke bliver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glade elever

Politieleverne Tobias og Tanja har deres praktikperiode i Syd- og Sønderjyllands Politi og det betyder, at de er i forreste række, når de rykker ud.

Tanja og Tobias fortæller, at udenfor storbyerne får elever lov til mere.

Tanja og Tobias fortæller, at udenfor storbyerne får elever lov til mere.

“Her er der kun en patrulje, så vi kommer som regel først ud til trafikuheld og andre ting”, siger Tobias. I større byer kommer elever ikke altid tæt på tingene, men får lov til at stå ved en vejspærring.

“Jeg har været med ude og finde døde mennesker i et par hjem, og jeg var også med, da vi fandt en meget syg borger liggende på gulvet i en lejlighed. Da vi kom ind og fandt hende i live, ringede jeg 112 og var med til at hjælpe Falckredderne med at få hende ud”, siger Tanja. Kun en ting har været grænseoverskridende for hende:

Anne-Katrine søger ind på Politisklen, når hun er helt klar.

Anne-Katrine søger ind på Politisklen, når hun er helt klar.

“Det var, da jeg første gang stod med en ladt pistol”, siger hun. Politiskolen ruster eleverne til opgaverne, så de er skarpe, når det er nødvendigt og rolige, når det ikke er.

Tog turen fra Haderslev

Anne-Katrine var kommet til Sønderborg fra Haderslev for lige at høre politibetjente fortælle om uddannelsen.

“Jeg søger helt sikkert ind, men jeg vil være sikker på, jeg først har, hvad der skal til”, siger hun.

 

19. april 2024 112, Sydals

Madlavning var årsagen til den voldsomme brand

19. april 2024 112

Torsdag var der brand i et rækkehus på Midthave i Lysabild. “Da vi kom derud fra branden gået gennem taget og der var også ild i taget i nabohuset”, sagde Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Jan-Erik Rasmussen, til SønderborgNYT. Politiet har fundet årsagen til branden. “Det ser ud til, at der har været gang i noget madlavning. […]

Læs mere...