130.000 børn skal på opdagelse i naturen

22. august 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Rekord mange børn tager snart på udflugt i naturen i en uges optakt til den landsdækkende mærkedag Naturens Dag. I år fejres Naturens Dag søndag den 14. september, hvor både børn og voksne er inviteret ud på store naturoplevelser over hele landet.

Op i træerne, ned i skovbunden, hen over de mosgroede sten og videre ned i vandløbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I år vil rekord mange børn finde vej ud på naturens legeplads i forbindelse med Naturens Dag.

Sidste år drog 103.000 børn på eventyr i den danske natur, og i år vil mere end 130.000 gøre det samme i ugen op til Naturens Dag søndag den 14.

Artiklen fortsætter under annoncen

september.

  • Det er et fantastisk resultat. Vi er gået frem i antallet af tilmeldinger år efter år, og det tyder på, at flere lærere og pædagoger prioriterer at tage børnene med ud i naturen, siger leder for Skoletjenesten hos Danmarks Naturfredningsforening Ole Laursen og tilføjer, at et sundt forhold til naturen fra barnsben kan betyde, at man også i voksenlivet tager mere ud i naturen og passer bedre på den.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser, og i år er der indtil videre offentliggjort 180 af slagsen fordelt over hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Temaet for Naturens Dag handler om at finde vej ud i naturen, og der er lagt op til spændende udflugter og overraskelser til vands, på land og højt oppe i trætoppene.

Børn bliver klogere i naturen

Naturens Dag er en unik mulighed for at få uforglemmelige naturoplevelser og for at flere voksne og børn finder vej ud i naturen – i særdeleshed børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2012 viste en Gallup undersøgelse nemlig, at børn i dag er langt mindre ude i naturen sammenlignet med deres bedsteforældres generation.

At børn kommer ud i naturen har ellers stor betydning for deres fysiske udvikling samt udviklingen af deres selvstændighed og evne til at træffe beslutninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortæller idrætssociolog Gunnar Breivik fra Norges Idrætshøjskole i Oslo.

  • Når børn ruller ned ad bakker eller hopper over vandløb, så får hjernen svar på, hvad der er muligt. Der er tale om lærerige erfaringer, som børnene vil få glæde af resten af livet, fordi det er ved at prøve sig selv af, at de lærer deres egne grænser og muligheder at kende, forklarer Gunnar Breivik.

Fordi naturen er bølget og bevægelig, så styrkes også børns fysiske formåen inden for især balance, koordination og smidighed sammenlignet med deres færden i byen, hvis linjer ofte er rette og flade.

Aktiviteter for hele familien

Efter en uges motorisk og mental træning og leg i naturen byder Naturens Dag søndag den 14.

Artiklen fortsætter under annoncen

august på aktiviteter for hele familien. Her kan man blandt andet komme på sælsafari i Vadehavet ved Ribe eller få et kursus i undervandsjagt ved Korsør.

I Sønderborg foregår det ved Egetofte Naturskole i Sønderskoven..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Samfund, Sønderborg

Ingen områder i Sønderborg er tæt på automatisk nedlukning – se tallet for dit område her

16. april 2021 COVID-19

Nye beregninger fra Statens Serum Institut viser, hvad den såkaldte testjusterede incidens er for hver af landets sogne. Et sogn kan blive lukket automatisk ned, hvis det testjusterede incidenstal er på flere end 400 nye smittede per 100.000 indbyggere, at antal af smittede er på mindst 20 personer og at positivprocenten er mindst to procent. […]

Læs mere...