17 flygtninge er frivilligt rejst tilbage til hjemlandet

9. november 2021 Politik

Det fremgår af Det nationale integrationsbarometer, at Sønderborg Kommune er en af de kommuner, hvor flest er repatrieret fra. Sønderborg Kommune står for seks procent af alle repatrieringer i 2021, oplyser formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen

“Repatriering betyder, at flygtninge og indvandrere frivilligt vælger at flytte permanent tilbage deres tidligere hjemland eller opholdsland, altså rejst ud af Danmark”, siger Jan Prokopek  i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2021 alene er der pr. 30. september i alt 17 borgere udrejst fra Sønderborg. 16 af dem til Syrien. Derudover har vi seks igangværende sager. Der er kun fire kommuner i Jylland og på Fyn – udover Sønderborg – der har udsendt flere end 10 borgere i 2021.

Alle kommunens udgifter til repatriering refunderes af staten.

Den stigende interesse for at vende hjem og hjælpe med at genopbygge det land borgerne kom fra, er blandt andet et resultat af den øgede vejledning, som Jobcentret i Sønderborg leverer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi tilknytter familievejleder i de sager, hvor der er børn involveret, så det bliver et godt forløb”, siger Jan Prokopek Jensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...