1864: Agnes gad skriver om krigen fra præstegaard

9. april 2014 Kultur

9. april 1864

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. I hendes dagbog fra den 9. april 1864 står:

Gud véed, hvorlænge denne Tilstand skal vare; der er noget Kvælende ved den! Stadigt de samme Rygter. Nu ville de rykke ud den Dag, og nu den Dag. Jeg gider slet ikke høre mere efter det Vrøvl! Naar det engang bliver til Alvor med Fjendens Bortrykken, faa vi det saamænd nok at vide! 1864c

Artiklen fortsætter under annoncen

Iøvrigt gaaer Alt sin stadige Gang; smaa Patrouller, mere el. mindre uforskammede, gjæste os daglig, kræve Vogne og Fødemidler uden Videre.

Dog ere vi jo meget lykkeligere stillede end fe Ekse de i Pjedsted. Baade Træ og Furage er opbrugt.

I Præstegaarden bliver nu af Østrigerne, efter Sigende, strøet med utærsket Rug. Fra Omegnen leveres dog daglig dertil Byen, Brænde og Halm. Det maa gjøre En mageløs ondt for Hansen’s; han maa jo gaa hél tilgrunde.

Rygterne fortælle jo Iøvrigt stadig om glimrende Affairer nede ved Dyppel, naar man blot tør tro derpaa. Saaledes siges, at vi forleden skulle have gjort 900 fanger, og at de preussiske Soldater skulle være modløse og kjede af det Hele.

Artiklen fortsætter under annoncen

Følg krigen dag for dag på www.1864live.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...