1864-arrangementer: En bragende succes for Sønderborg

31. juli 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis Historiecenter Dybbøl Banke og Sønderborg Turistkontor har skrevet i køreplanen for 2014, at de vil sikre fokus på Sønderborg her i 150 året for nederlaget til preusserne, så kan der sættes et flueben eller skrives: Succes.1864

Opgaven er klaret – og de to aktive steder har løst den i fællesskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I søndags nåede vi op lige så mange besøgende i Historiecenter Dybbøl Banke, som vi gjorde i hele 2013, siger  Mogens Johansen fra Historiecentret.

På Turistkontoret har de ansatte også noteret sig, at 1864 har stor interesse.

– Stort set alle såkaldte 1864-produkter sælger rigtigt godt, siger turistchef Karsten Justesen til Sønderborg Nyt. han fortæller, at det især er de historie-interesserede, der blev trukket hertil af de store arrangementer i skanserne og på Kær.

Artiklen fortsætter under annoncen

De historiske rundvisningeribyen kører rimeligt godt og det går sådan nogenlunde med nyheden: Historiske busture ned over grænsen.

– Men nu kommer dramaserien om 1864 jo i fjernsynet og det vil trække mere bredt, siger turistchefen.

– 2014 er en succes på mange måder og der er mange mennesker, der har del i den. Ikke mindst alle de frivillige, siger han.

29. marts 2024 Erhverv, Sønderborg

1019 husstande er uden strøm

29. marts 2024 Erhverv

Ifølge Elnetselskabet N1 mistede 1019 husstande i Sønderborg – blandt andet i Jørgensgaard – strømmen ved midnat. N1 arbejder på at lokalisere fejlen og venter at der er strøm igen natten til fredag omkring klokken 02.

Læs mere...