1864: Danmark afviser fredskonference

25. februar 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

25. februar 1864:

Den 23. februar fremsatte England forslag om et indkalde en konference til løsning af de dansk-tyske stridigheder. Både Berlin og Wien har modtaget forslaget positivt, selvom bevæggrundene måske ikke er identiske. 1864 f

I Østrig vil man sandsynligvis gerne have afsluttet hele sagen hurtigst muligt, da den kan udvikle sig til en trussel mod kejserrigets stabilitet. I Preussen er Bismarck givetvis overbevist om, at et positivt svar fra hans side er det bedste diplomatiske skaktræk, som sagerne står.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den danske regering er imidlertid mere tvivlende over for forslaget, og her til morgen drøfter konseilspræsident Monrad sagen med den engelske gesandt i København. Monrad fremhæver over for gesandten, at en modtagelse af forslaget uden våbenstilstand kan svække modstandskraften i både hæren og befolkningen.

Han nævner også, at Christian 9.s stilling er vanskelig i denne sag, da han risikerer at blive mistænkt for tyskvenlige sympatier, hvis man allerede nu går til forhandlingsbordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere på www.1864live.dk

 

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...