1864: Danmark afviser fredskonference

25. februar 2014 Kultur

25. februar 1864:

Den 23. februar fremsatte England forslag om et indkalde en konference til løsning af de dansk-tyske stridigheder. Både Berlin og Wien har modtaget forslaget positivt, selvom bevæggrundene måske ikke er identiske. 1864 f

I Østrig vil man sandsynligvis gerne have afsluttet hele sagen hurtigst muligt, da den kan udvikle sig til en trussel mod kejserrigets stabilitet. I Preussen er Bismarck givetvis overbevist om, at et positivt svar fra hans side er det bedste diplomatiske skaktræk, som sagerne står.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den danske regering er imidlertid mere tvivlende over for forslaget, og her til morgen drøfter konseilspræsident Monrad sagen med den engelske gesandt i København. Monrad fremhæver over for gesandten, at en modtagelse af forslaget uden våbenstilstand kan svække modstandskraften i både hæren og befolkningen.

Han nævner også, at Christian 9.s stilling er vanskelig i denne sag, da han risikerer at blive mistænkt for tyskvenlige sympatier, hvis man allerede nu går til forhandlingsbordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere på www.1864live.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Kom i Humlehøj-hallerne og se Sønderborg Futsal spille mod Aalborg

1. oktober 2022 Sport

Søndag eftermiddag klokken 16:30 møder Sønderborg Futsal Aalborg og det sker i Humlehøj-hallerne. “Jeg håber, at der kommer rigtigt mange og ser kampen. Det er nemlig vigtigt, vi også  får god opbakning i starten af sæsonen”, siger målmand Dennis Skipper. Sønderborg Futsals spillere satser benhårdt på igen at komme til at spille om medaljer. “Hvis […]

Læs mere...