1864: Danmark afviser fredskonference

25. februar 2014 Kultur

25. februar 1864:

Den 23. februar fremsatte England forslag om et indkalde en konference til løsning af de dansk-tyske stridigheder. Både Berlin og Wien har modtaget forslaget positivt, selvom bevæggrundene måske ikke er identiske. 1864 f

I Østrig vil man sandsynligvis gerne have afsluttet hele sagen hurtigst muligt, da den kan udvikle sig til en trussel mod kejserrigets stabilitet. I Preussen er Bismarck givetvis overbevist om, at et positivt svar fra hans side er det bedste diplomatiske skaktræk, som sagerne står.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den danske regering er imidlertid mere tvivlende over for forslaget, og her til morgen drøfter konseilspræsident Monrad sagen med den engelske gesandt i København. Monrad fremhæver over for gesandten, at en modtagelse af forslaget uden våbenstilstand kan svække modstandskraften i både hæren og befolkningen.

Han nævner også, at Christian 9.s stilling er vanskelig i denne sag, da han risikerer at blive mistænkt for tyskvenlige sympatier, hvis man allerede nu går til forhandlingsbordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere på www.1864live.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...