1864: Dette døgn skyder preuesserne 2.704 granater afsted

4. april 2014 Kultur

4. april 1864

I nat beskød preusserne ellers kun skanserne sporadisk, hvor de danske soldater til gengæld arbejdede på højtryk for at udbedre skaderne på stillingen og forstærke den yderligere. Dog blev der to gange slået alarm fra dansk side på grund af preussiske 1864 2patruljer, hvilket resulterede i livlig geværild fra begge sider. Særligt kl. 03.15 i morges hvor en stærk fjendtlig kæde rykkede frem mod den danske højre fløj. Med mindre tab lykkedes det for danskerne at holde skyttegravene foran skanserne på højre fløj på nær nogle få, og efter ca. en halv time trak preusserne sig tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 1864 blev soldaterne lappet sammen under helt andre forhold end i dag.

I 1864 blev soldaterne lappet sammen under helt andre forhold end i dag.

I formiddags har det preussiske bombardement også været beskeden, men fra kl. 14 tiltager det i styrke både fra fronten og fra Broagerland. I alt falder der 2.704 granater i løbet af døgnet. Sønderborg er denne gang ikke blevet beskudt, men brænder alligevel hele dagen. De preussiske granater bliver livligt besvaret fra danskernes side, særligt fra det 10. danske feltbatteri placeret mellem hovedvejen til Sønderborg og skanse 5. Af samme grund modtager dette batteri heftig preussisk beskydning som straf.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bombardementet gør i dag ondt på det danske artillerimateriel, hvor 3 kanoner sættes ud af spillet. De danske tab lyder på 5 døde og 26 sårede.

Læs videre på www.1864live.dk

Skrevet af: Ole [email protected]