“1864” får blandede modtagelser

13. oktober 2014 Uncategorized

Helt som ventet, fristes man til at sige, er anmelderne splittede i deres vurderinger af DR’s nye store dramaserie “1864”, hvor det første afsnit af otte rullede over tv-skærmene i aftes.1864

Allerede inden i aftes og især efter tirsdag, hvor et indbudt publikum overværede en særforevisning på Alsion af de første 1864-snit, har debatten for og imod serien, der har kostet i omegnen af 173 mio. kr., bølget frem og tilbage. Blandingen af fakta og fiktion er ikke faldet i lige god jord hos alle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og en rundtur i mandagens medier viser, at anmelderne stort set er lige så splittede som debattørerne forud for det første afsnit.

Anmelderne på Politiken og BT er helt oppe at ringe: Begge steder scorer “1864” fem uf af seks hjerter/stjerner og trækker overskrifter som: “Bornedals krigsdrama er en fuldtræffer” (BT) og “Tv-dramaet 1864 er forrygende flot og velfortalt” (Politiken).

I den mere tilbageholdende ende finder man Ekstra Bladets anmelder, der mener, at “1864 kom klodset fra start” og kun giver  tre af seks stjerner. Ekstra Bladets læsere er meget enige: I formiddag havde 1055 tilsammen vurderet “1864” til at være 3½ stjerne værd.

Artiklen fortsætter under annoncen

JyllandsPostens anmelder er lige så lunken. Også her blev det til tre af seks mulige stjerner under overskriften “1864 er på vilde afveje”.

Om 1864 har ramt plet hos landets tv-seere eller er på vilde afveje, vil de syv kommende søndage vise.

Hvad mener du efter at have set premieren i aftes? Er du parat til at se de kommende afsnit, og hvad er dine forventninger? Skriv din mening her og tag del i debatten om DR’s hidtil dyreste tv-satsning.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...