1864: Heftige kampe ved Dybbøl

28. marts 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

28. marts 1864

Kl. 3 begyndte det planlagte preussiske angreb på Dybbølstillingens forposter, og det lykkedes angriberne at opnå den ønskede overraskelseseffekt.

To preussiske infanteriregimenter stormede frem i ly af mørket, og under gentagne hurraråb trængte de hurtigt de danske tropper tilbage. Allerede kl. 4 var de forreste tropper kun 100 meter fra Dybbølstillingens skanser, og kl. 5 kom der meddelelse om, at det planlagte terræn var indtaget. 1864

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 6 vurderede den øverstbefalende for angrebet, generalløjtnant Manstein, at situationen var under kontrol, og han vendte tilbage til sit hovedkvarter i Graasten.

De viser sig imidlertid hurtigt, at Manstein har gjort regning uden vært!

Den vagthavende øverstbefalende i Dybbølstillingen, generalmajor Vogt, tolker nemlig det preussiske angreb som et større angreb på selve Dybbølstillingen og beordrer allerede tidligt forstærkninger frem fra Sønderborg og Als.

Rolf Krake kommer danskerne til undsætning.

Rolf Krake kommer danskerne til undsætning.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye preussiske stillinger er under kraftig beskydning fra Dybbølstillingen, og selvom Broager-batterierne nu også begynder at skyde for at dæmpe den danske ild, bliver denne stadigt kraftigere.

Læs mere på www.1864live.dk

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...