1864: Heftige kampe ved Dybbøl

28. marts 2014 Kultur

28. marts 1864

Kl. 3 begyndte det planlagte preussiske angreb på Dybbølstillingens forposter, og det lykkedes angriberne at opnå den ønskede overraskelseseffekt.

To preussiske infanteriregimenter stormede frem i ly af mørket, og under gentagne hurraråb trængte de hurtigt de danske tropper tilbage. Allerede kl. 4 var de forreste tropper kun 100 meter fra Dybbølstillingens skanser, og kl. 5 kom der meddelelse om, at det planlagte terræn var indtaget. 1864

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 6 vurderede den øverstbefalende for angrebet, generalløjtnant Manstein, at situationen var under kontrol, og han vendte tilbage til sit hovedkvarter i Graasten.

De viser sig imidlertid hurtigt, at Manstein har gjort regning uden vært!

Den vagthavende øverstbefalende i Dybbølstillingen, generalmajor Vogt, tolker nemlig det preussiske angreb som et større angreb på selve Dybbølstillingen og beordrer allerede tidligt forstærkninger frem fra Sønderborg og Als.

Rolf Krake kommer danskerne til undsætning.

Rolf Krake kommer danskerne til undsætning.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye preussiske stillinger er under kraftig beskydning fra Dybbølstillingen, og selvom Broager-batterierne nu også begynder at skyde for at dæmpe den danske ild, bliver denne stadigt kraftigere.

Læs mere på www.1864live.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...