1864: Kongen besøger Dybbølstillingen

22. marts 2014 Kultur

22. marts 1864

Kong Christian 9. er her til aften på besøg i Dybbølstillingen for at bese forholdene personligt og indgyde de danske soldater mod! Kongen, som er ledsaget af krigsminister Lundbye, ankommer til Sønderborg om eftermiddagen og kører herfra til Dybbøl mølle.

Fra møllen går kongen til fods til skanserne, hvor han først besøger 4. skanse og dernæst 2. skanse, som er den skanse, der har lidt mest under den fjendtlige beskydning. 1864

Artiklen fortsætter under annoncen

Kongen overværer soldaternes arbejde med at udbedre skaderne og taler med flere af de menige. Han nægter også at lade sig informere om, hvor han kan søge tilflugt i tilfælde af fjendtlig beskydning.

Besøget i skanserne forløber dog uden skud fra preussisk side, men på vejen tilbage fra skanse 2 skyder et af Broagerland-batterierne, og granaterne flyver tæt hen over kongen og hans følge.

Kong Christian 9. forventes at overnatte på Als i nat.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 112, Sønderborg

Hærværk hos Æ Gårne

14. maj 2021 112

Onsdag aften eller natten til til torsdag har ukendte gerningsmænd været inde hos Æ Gårne i Vollerup og lave hærværk. “De har været inde i bygningen hvor de har lavet grafitti og der står: Lort og GM40 på væggen”, siger politikommissær Thomas Berg og fortsætter: “Der er også smadret ruder i bygningen og i en […]

Læs mere...