1864-konkurrence: De tre bedste komponister er fundet

13. august 2014 Kultur

I alt 16 komponister fra Danmark og Tyskland har deltaget i kompositionskonkurrencen, som Dybbøl Kirke har arrangeret i samarbejde med Bund Deutscher Nordschleswiger, det tyske mindretals paraplyorganisation i Danmark, i anledning af 150-året for Dybbøl-Slaget. Vi havde efterlyst nye korværker, hvis tekst beskæftiger sig med de historiske begivenheder fra 1864, og som giver en perspektivering til nutid/fremtid.musik

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er vinderne fundet: juryen under ledelse af Susanne Leona Heigold (musikkonsulent for BDN) og organist Frank Laue (Dybbøl Kirke) har besluttet af belønne følgende komponister og deres værker med en af de tre udlovede priser på 1.600, 1.000 og 400 Euro:

Leon Tscholl (Tyskland), 150 år / Slaget ved Dybbøl

Morten Nyord (Danmark), Kardæsker og lærker

Anthon Hansen (Danmark), Bøn om fred

Susanne Heigold takker alle deltagere for deres bidrag til kompositionskonkurrencen: ”Det var dejligt, at der var mange, der ville beskæftige sig med emnet, og det var spændende at se, hvor mange forskellige musikalske ideer og perspektiver der var.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvem der har vundet førsteprisen afsløres, når vinderne og deres værker præsenteres ved uropførelseskoncerten fredag d. 24. oktober i Dybbøl Kirke kl. 18.30. Udover koncerten i Dybbøl vil der blive opførelser i Helligåndskirken i Flensborg lørdag d. 25. oktober kl. 16.30 og i Haderslev Domkirke søndag d. 26. oktober kl. 16.30.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Kultur, Sønderborg

I Christianskirken hørte børnene at Jesus er meget ældre end julemanden

7. december 2022 Kultur

Onsdag morgen var børn fra sognets børnehaver, vuggestuer og dagplejere til julegudstjeneste i Christianskirken. Børn fra børnehaven Goethesgade gik Lucia og børn fra børnehaven Toften lavede krybbespil. Sognepræst Lars Astman Smedemark fortalte om julen og organist Ilona Lobmayer spillede. Tove Holm sang for og fungerede også som ‘færdselsbetjent’, så engle, hyrder og andre kom rigtigt […]

Læs mere...