1864-konkurrence: De tre bedste komponister er fundet

13. august 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I alt 16 komponister fra Danmark og Tyskland har deltaget i kompositionskonkurrencen, som Dybbøl Kirke har arrangeret i samarbejde med Bund Deutscher Nordschleswiger, det tyske mindretals paraplyorganisation i Danmark, i anledning af 150-året for Dybbøl-Slaget. Vi havde efterlyst nye korværker, hvis tekst beskæftiger sig med de historiske begivenheder fra 1864, og som giver en perspektivering til nutid/fremtid.musik

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er vinderne fundet: juryen under ledelse af Susanne Leona Heigold (musikkonsulent for BDN) og organist Frank Laue (Dybbøl Kirke) har besluttet af belønne følgende komponister og deres værker med en af de tre udlovede priser på 1.600, 1.000 og 400 Euro:

Leon Tscholl (Tyskland), 150 år / Slaget ved Dybbøl

Morten Nyord (Danmark), Kardæsker og lærker

Anthon Hansen (Danmark), Bøn om fred

Susanne Heigold takker alle deltagere for deres bidrag til kompositionskonkurrencen: ”Det var dejligt, at der var mange, der ville beskæftige sig med emnet, og det var spændende at se, hvor mange forskellige musikalske ideer og perspektiver der var.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvem der har vundet førsteprisen afsløres, når vinderne og deres værker præsenteres ved uropførelseskoncerten fredag d. 24. oktober i Dybbøl Kirke kl. 18.30. Udover koncerten i Dybbøl vil der blive opførelser i Helligåndskirken i Flensborg lørdag d. 25. oktober kl. 16.30 og i Haderslev Domkirke søndag d. 26. oktober kl. 16.30.

26. april 2024 Politik, Nordborg

Politisk debatmøde – hvor står vi og hvor vil vi hen?

26. april 2024 Politik

Torsdag aften havde Socialdemokratiet inviteret til ‘Dér derbAtter’ i medborgerhuset på Th, BrorsensVej i Nordborg og der var hele 112 mennesker, som gerne ville være med. “Vores plan med aftenen, det er få nogle ideer fra Jer, som vi kan tage med os. Jeg lover ikke, at de allesammen bliver til noget, men vi vil […]

Læs mere...