1864 – Krig og kærlighed

16. oktober 2014 Kultur

IMG_6499-Edit-EditTorsdag eftermiddag genopførte Als Performance Akademi, deres meget roste musical, Krig og Kærlighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

en ulykkelig kærlighedshistorie fra tiden omkring 1864.

Forestillingen minder lidt i sin opbygning, om Ole Bornedals 173 millioner kroner dyre tvserie 1864. Forestillingen tager udgangspunkt i historien om en ung dansk pige, som i 2014 finder sin tiptipoldefars dagbog fra krigen i 1864.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved hjælp af tiptipoldefaderens dagbog, skildres hvorledes han som ung mening bliver indrullet i den preusiske hær, og ender med at spille en ledende rolle i invasionen af Als. Uheldigvis bliver tiptipoldefaderen forelsket i en ung dansk kvinde.

Mange år efter krigens afslutning, finder den unge danske skolepige tiptipoldefars dagbog, og via denne, får vi nu mulighed for at opleve konflikten mellem krig og kærlighed, som den unge preusiske soldat og den danske kvinde i krigsårene i 1864.

Klik HER for at se billeder fra dagens forestilling..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 112, Nordborg

Der var brand i et tag på en Linak-bygning

16. april 2021 112

Fredag ved middagstid blev der ringet til Brand og Redning, som sendte de frivillige brandmænd fra Egen og en tankvogn fra Augustenborg til Linak. “Det opstod brand i forbindelse med noget tagdækning, men da vi nåede frem havde tagdækkerne selv slukket ilden og det er jo rigtigt godt”, siger indsatsleder Jan Erik Rasmussen til SønderborgNYT. […]

Læs mere...