1864 – Krig og kærlighed

16. oktober 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

IMG_6499-Edit-EditTorsdag eftermiddag genopførte Als Performance Akademi, deres meget roste musical, Krig og Kærlighed. en ulykkelig kærlighedshistorie fra tiden omkring 1864.

Forestillingen minder lidt i sin opbygning, om Ole Bornedals 173 millioner kroner dyre tvserie 1864. Forestillingen tager udgangspunkt i historien om en ung dansk pige, som i 2014 finder sin tiptipoldefars dagbog fra krigen i 1864. Ved hjælp af tiptipoldefaderens dagbog, skildres hvorledes han som ung mening bliver indrullet i den preusiske hær, og ender med at spille en ledende rolle i invasionen af Als. Uheldigvis bliver tiptipoldefaderen forelsket i en ung dansk kvinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange år efter krigens afslutning, finder den unge danske skolepige tiptipoldefars dagbog, og via denne, får vi nu mulighed for at opleve konflikten mellem krig og kærlighed, som den unge preusiske soldat og den danske kvinde i krigsårene i 1864.

Klik HER for at se billeder fra dagens forestilling.

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...