1864 – Krig og kærlighed

16. oktober 2014 Kultur

IMG_6499-Edit-EditTorsdag eftermiddag genopførte Als Performance Akademi, deres meget roste musical, Krig og Kærlighed. en ulykkelig kærlighedshistorie fra tiden omkring 1864.

Forestillingen minder lidt i sin opbygning, om Ole Bornedals 173 millioner kroner dyre tvserie 1864. Forestillingen tager udgangspunkt i historien om en ung dansk pige, som i 2014 finder sin tiptipoldefars dagbog fra krigen i 1864. Ved hjælp af tiptipoldefaderens dagbog, skildres hvorledes han som ung mening bliver indrullet i den preusiske hær, og ender med at spille en ledende rolle i invasionen af Als. Uheldigvis bliver tiptipoldefaderen forelsket i en ung dansk kvinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange år efter krigens afslutning, finder den unge danske skolepige tiptipoldefars dagbog, og via denne, får vi nu mulighed for at opleve konflikten mellem krig og kærlighed, som den unge preusiske soldat og den danske kvinde i krigsårene i 1864.

Klik HER for at se billeder fra dagens forestilling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Gråsten

Skolestartskampagne: 74 bilister kørte for stærkt ved en skole

10. august 2022 112

Onsdag har politiets ATK-vogn målt bilisternes hastighed ved skolen i Adsbøl og det er en del af politiets skolestartskampagne, hvor målet er at sikre, børn trygt kan gå og køre til og fra skole. Desværre kom der et meget nedslående resultat. Hele 74 sager, deraf ni klip og en bilist, som skal op til ny […]

Læs mere...