1864-løbet får vokseværk

4. maj 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

1864-løbet kan kunsten at trække løbere til og de synes, der er specielt, at en del af ruten foregår i Historiecenter Dybbøl og indenfor på Sønderborg Slot. Man kan med lidt god vilje kalde det et kulturhistorisk motionsløb.

Hans Flindt - i midten - prøver et sportsløbehjul.

Hans Flindt – i midten – prøver et sportsløbehjul.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er blevet spurgt, om jeg vil arbejde med at udvikle løbet, så det på alle måder bliver større og det har jeg sagt ja til”, siger Hans Flindt. En betingelse han stillede er, at det skal bredes ud som et sønderjysk – og ikke blot et helt lokalt arrangement.

“Vi skal slå på alt det, som Sønderjylland har at byde på, når vi vil trække gæster fra Tyskland og helt ovre fra Djævleøen”, siger Hans Flindt.

 

En gennemgang af de løbere, der hidtil har deltaget viser, at 1864-løbet trækker deltagere i en radius på blot 30 kilometer.

Artiklen fortsætter under annoncen

1864-løbet har potientale til meget mere mere, mener Hans Flindt og han satser på, at Region Syddanmark senere vil gå med ind og løfte.

“Jeg har snakket med Carl Holst og han er meget positiv”, siger Hans Flindt, der skal bruge det kommende år på at udvide løbet til et to-dages arrangement, så de mange gæster får rigtig god tid til at opleve og bruge penge.

Smagsprøver i årIMG_5792

Artiklen fortsætter under annoncen

I år har vi premiere på en sålinternye Golf GTE, som er en hybridbil, der veksler mellem at bruge strøm fra sit batteri og benzin og så skal gæsterne prøve at løbe på sportsløbehjul.

“På en kulturelle bane, så kan jeg fortælle, at der kommer et supergodt orkester fra Polen. De vandt det, der svarer til vores XFactor og kan virkeligt spille rock og det gør de på Rønhaveplads”, siger Hans Flindt og tilføjer, at The Band 36,6 er navnet på musikgruppen.

Læs mere om selve 1864-løbet iog tilmeld dig HER

24. april 2024 Augustenborg, Frivillige

Linak hjælper de frivillige i Augustenborg-Bro Brandværn med at holde formen

24. april 2024 Augustenborg

LINAK har doneret 7.800 kroner til Augustenborg-Bro Brandværns indkøb af træningsudstyr. ”Stationens frivillige brandmænd er meget glade for donationen til det nye træningsudstyr. De frivillige brandmænd er alle forpligtet til at holde sig i god fysisk form for at bestå de årlige fysiske tests, så støtten til træningsudstyr er vigtig for at skabe optimale træningsforhold, […]

Læs mere...