1864: Modigt melodrama i folkekomediens land

30. november 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Med sin bastante sammenfletning af fortid og nutid, sin bombastiske brug af patos samt sine opulente scenarier leverer serien 1864 en storladen fortælling, der handler om, hvorledes fanatisme og forblindelse fører til katastrofer. skriver Politiken.

Foto: DR

Foto: DR

Artiklen fortsætter under annoncen

For er man forliebt i en idé, er man fascineret af en abstraktion, en uvirkelighed, man aldrig helt kan fatte. Men verden består af levende mennesker af kød og blod, som ikke er ideer.

Der var nogle ting, som absolut ikke fungerede i løbet af de otte afsnit.

Dialogen var sine steder så kropumulig, at replikkerne lå som varme mønter i munden på skuespillerne, og som seer følte man lejlighedsvis trang til at smide sine sko efter skærmen.

Der er også ting på positivlisten. Først og fremmest ambitionsniveauet og modet til at bruge melodramaet i et land, hvor folkekomedien har hersket i umindelige tider.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs Politikens anmeldelse.

28. marts 2024 Erhverv, Sønderborg

Altid Vikar i Huholt fik brug for mere plads

28. marts 2024 Erhverv

Gennem et par år har Kasper Sauer siddet i Huholt og sendt vikarer ud til det pædagogiske, sundhed- og psykiatrifaglige område. Han og familien var flyttet fra Nordsjælland og hjem til det sønderjyske og som salgsdirektør i Altid Vikar skal Kasper Sauer lave nye samarbejdsaftaler og rekruttere vikarer til hele Syddanmark. “Det er gået rigtigt […]

Læs mere...