1864: Modigt melodrama i folkekomediens land

30. november 2014 Kultur

Med sin bastante sammenfletning af fortid og nutid, sin bombastiske brug af patos samt sine opulente scenarier leverer serien 1864 en storladen fortælling, der handler om, hvorledes fanatisme og forblindelse fører til katastrofer. skriver Politiken.

Foto: DR

Foto: DR

Artiklen fortsætter under annoncen

For er man forliebt i en idé, er man fascineret af en abstraktion, en uvirkelighed, man aldrig helt kan fatte. Men verden består af levende mennesker af kød og blod, som ikke er ideer.

Der var nogle ting, som absolut ikke fungerede i løbet af de otte afsnit.

Dialogen var sine steder så kropumulig, at replikkerne lå som varme mønter i munden på skuespillerne, og som seer følte man lejlighedsvis trang til at smide sine sko efter skærmen.

Der er også ting på positivlisten. Først og fremmest ambitionsniveauet og modet til at bruge melodramaet i et land, hvor folkekomedien har hersket i umindelige tider.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs Politikens anmeldelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...