1864: Oplev det afgørende slag i kampen om Als

28. juni 2019 Kultur

Under ordre om fuldstændig tavshed slæber preusserne bådene ned til strandkanten ved Sottrupskov. I ly af mørket sejler de fra Sundeved og ror over mod de danske soldater på den anden side af sundet.

Kampen om Als er begyndt.

Natten til søndag genopfører den Historiske Brigade Als det afgørende slag i krigen 1864.

Højdepunktet er selve overgangen, der foregår på det historisk korrekte tidspunkt kl.02 om morgenen. Vi begynder med øjenvidneberetninger i lejren, hvorefter vi i samlet flok går ned til vandet, skriver Historiecenter Dybbøl Banke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Geværerne lyner og kanonerne brager, når de preussiske soldater går i land og kæmper sig længere og længere ind på øen. Bavnerne brænder i den mørke nat og advarer de danske soldater på resten af øen, men når forstærkningerne frem i tide?

Vi kommer helt tæt på historien og fokuserer på det preussiske angreb på den danske feltvagt nr. 3, bemandet af danske soldater fra 4. Regiments 1. Kompagni.

Kampen kæmpes af både danske, tyske og norske reenactere, der brænder for formidling af 1800-tallets vigtige krige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...