1864-skuespiller lover masser af smæk for skillingen

Arkivfoto
Arkivfoto
14. oktober 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Debatten om Danmarks Radios stort anlagte 1864-serie fortsætter med at holde sindene i gang på de sociale medier, og mens den almindelige del af befolkningen kun har set et afsnit – det, der blev vist søndag aften, har enkelte et bredere indsigt i, hvad “1864” rummer.

En af dem er den 35-årige skuespiller Johannes Lassen, der spiller rollen som Wilhelm Dinesen i “1864”. Han var i dag nummer to i rækken af skuespillere fra serien, som publikum kan møde, få en snak med og blive fotograferet sammen med på markedspladsen foran Sønderborg Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har fulgt debatten, og den vil jeg ikke blande mig i. Jeg kan bare sige – jeg garanterer – at I kan se frem til masser af underholdning og smæk for skillingen i de kommende afsnit. Og ja, så kommer krigen jo også”, siger Johannes Lassen til SønderborgNyt.

Personligt fremhæver han det drama, der udspiller mellem personerne i serien, og relationerne mellem dem, når de udsættes for det enorme pres, en krig i sagens natur er.

“I kommer til at møde mennesker, der ikke er sat sammen efter eget ønske, og I vil opleve deres reaktioner, når de udsættes for liv og død”, siger Johannes Lassen alias William Dinesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter “1864” varer det ikke længe, før man kan møde ham igen. Han og en række skuespil-kolleger er ved at lægge sidste hånd på indspilningen af filmen “Sommeren’92”, der handler om Danmark, der eksploderede, da fodboldlandsholdet til alles overraskelse vandt EM i Sverige.

I “Sommeren ’92” spiller Johannes Lassen fodboldspilleren Kent Nielsen.

“Jeg har da spillet lidt fodbold som dreng, men vi har lige afsluttet en måned lang træningslejr i Sverige. Her har jeg bl.a. øvet på det saksesparksmål, Kent Nielsen lavede i slutrunden”, fortæller Johannes Lassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senere på året skal Johannes Lassen igen stå bag de rullende kameraer – til den tid gælder det endnu en stor DR-dramaserie “Bedrag”.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...