1864-skulpturer afsløres i Brohovedskansen

13. august 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Brohovedskansen, som rejser sig bag Sundgade i Sønderborg, er blevet sat i stand, og der bliver opstillet seks træskulpturer fra denne sommers Woodsculpture-festival. 1864Dermed har byen fået et flot udkigspunkt og grønt åndehul i den fredede skanse på området, som var en del af den blodige slagmark på Dybbøl i krigen mellem Danmark og Preussen i 1864.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune vil fejre istandsættelsen, og alle er velkomne til et lille arrangement torsdag den 21. august kl. 16-17 i Brohovedskansen ved indgangen fra Brohovedvej.

I skansen er vildtvoksende træer og buske blevet fjernet. Der er kommet nye bænke og borde, og der er bygget en ny trappe fra Sundgade overfor P-pladsen. Det er sket som led i markeringen af 150-året for 1864. Af samme årsag har tre danske kunstnere ved årets internationale Woodsculpture-festival på havnen i Sønderborg skabt seks skulpturer med titlen ”1864”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstnerne er Søren Brynjolf, Dorte Lund og Jens Einar Petersen. Skulpturerne kommer på plads i Brohovedskansen, og de bliver afsløret ved arrangementet.

Den nuværende brohovedskanse er bygget af Preussen som en del af ”Festung Sonderburg-Düppel”, der blev påbegyndt i 1865. Den erstattede to danske brohovedskanser, som blev fjernet ved sprængning efter det danske nederlag i 1864.

 

27. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Tag med Hr. Weyse bagom Badehotellet

27. februar 2024 Kultur

Jens Jacob Tychsen, også kendt som Hr. Weyse, tager dig med på en forrygende tur bag kameraet og fortæller dig historien bag den folkekære TV2-serie, Badehotellet, der har taget hele Danmark med storm. Det gør han i Sønderborg Teater den 30, oktober klokken 20, skriver arrangørerne. I dette eksklusive musikalske foredrag, viser Jens Jacob Tychsen […]

Læs mere...