1864-skulpturer afsløres i Brohovedskansen

13. august 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Brohovedskansen, som rejser sig bag Sundgade i Sønderborg, er blevet sat i stand, og der bliver opstillet seks træskulpturer fra denne sommers Woodsculpture-festival. 1864Dermed har byen fået et flot udkigspunkt og grønt åndehul i den fredede skanse på området, som var en del af den blodige slagmark på Dybbøl i krigen mellem Danmark og Preussen i 1864.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune vil fejre istandsættelsen, og alle er velkomne til et lille arrangement torsdag den 21. august kl. 16-17 i Brohovedskansen ved indgangen fra Brohovedvej.

I skansen er vildtvoksende træer og buske blevet fjernet. Der er kommet nye bænke og borde, og der er bygget en ny trappe fra Sundgade overfor P-pladsen. Det er sket som led i markeringen af 150-året for 1864. Af samme årsag har tre danske kunstnere ved årets internationale Woodsculpture-festival på havnen i Sønderborg skabt seks skulpturer med titlen ”1864”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstnerne er Søren Brynjolf, Dorte Lund og Jens Einar Petersen. Skulpturerne kommer på plads i Brohovedskansen, og de bliver afsløret ved arrangementet.

Den nuværende brohovedskanse er bygget af Preussen som en del af ”Festung Sonderburg-Düppel”, der blev påbegyndt i 1865. Den erstattede to danske brohovedskanser, som blev fjernet ved sprængning efter det danske nederlag i 1864.

 

19. april 2024 Erhverv, Sundeved

Danish Crown i Blans skal bruge 100 nye medarbejdere

19. april 2024 Erhverv

Danish Crowns slagteri i Blans opretter 100 nye stillinger, der i første omgang tilbydes til nogle af de 1200 medarbejdere, der på grund af lukningen af slagteriet i Ringsted nu desværre står uden job. Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune er klar over, at det for nogen dog kan være en udfordring at tage springet, så […]

Læs mere...