1864 søger frivillige

24. juni 2015 Kultur

Turistkontoret hører meget gerne fra mennesker, der vil bruge en del af deres tid og energi på at gøre den sidste weekend i juni mere 1864-levende. Og det betyder, at nogle af dem, der bor i en 1. sals lejlighed i Perlegade meget gerne må melde sig natpotte-tømmere. Tanken er, at deres opgave bliver at tømme potten ud ad vinduerne.1864

Artiklen fortsætter under annoncen

I 1864 var der gadedrenge til – og de for rundt i gaderne og lavede ballade. I 1864-arrangementet er det tanken, at ballademagerne skal drille dem, der går i optog fra Rådhuset og frem til Rønhaveplads. Her kan nogle venner fra et boligområde eller måske en fodboldklub få en sjov oplevelse.

Der skal også bruges nogle langfingrede drenge, der kan smutte rundt og stjæle fra de mange boder.

I 1864 var der også musik – og derfor er Turistkontoret meget interesserede i, at der er nogle musikalske mennesker, der melder sig til at spille i gaderne. Og det er ret vigtigt lige at notere sig, der ikke fandtes elguitarer og anden elektronik dengang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lidt for de voksne og de unge

1864-arrangementet skal bruge voksne, som i weekenden, hvor Kampen om Als genudsendes, kan gå rundt i byen og agere handlende. De bliver klædt ud i 1864 kostumer, så alting ser rigtigt ud.1864 - a

Desuden er der brug for masser af sangfugle. Tanken er, at en enkelt person skal begynde at synge en af datidens skillingsviser og andre så skal falde ind, så der til sidst er et helt kor. Der skal endvidere bruges flere syngepiger, som går og synger i gaderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

I gaderne skal der også sidde frivillige, der er gode til at tegne eller male motiver fra gaden.

Meld dig HER eller på Turistkontoret ved Rådhustorvet-

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk