1864: Vejle og Fredericia angribes

8. marts 2014 Kultur

8. marts 1864

I går meldte Bismarck offentligt ud, at Østrig og Preussen nu ville besætte Jylland for at tvinge deres krav igennem, og allerede i dag går de i aktion. Østrig og Preussen har i alt tre hærkorps indsat i krigen. 1864 1

Det preussiske 1. korps har til opgave at belejre Dybbølstillingen, mens 2. og 3. korps i dag sendes op i Jylland. Det 2. østrigske korps sender 21.000 mand nordpå mod Vejle, mens det 3. preussiske korps sender 12.000 mand mod Fredericia. Over for dem står kun general Hegermanns 4. division, som forstærket med en enkelt brigade tæller 5.500 mand. Hertil kommer dog 1864naturligvis den danske 3. division, der er afsat til at befæste Fredericiastillingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allerede i dag kommer det til relativt store slag ved både Vejle og Fredericia. Ved Fredericia kommer det østrigske korps i hård kamp med forposterne, som det lykkes østrigerne at slå tilbage. Den danske fæstning ved Fredericia er hermed indesluttet, og en egentlig belejring kan snart påbegyndes.

De danske tab lyder på 5 døde, 20 sårede og mere end 150 tilfangetagne danske soldater. Hertil kommer 19 savnede, hvoraf de 18 dog er slesvigere, der kan formodes at være stukket af.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...