19 såkaldt mindre genforeningsprojekter får regionens opbakning

26. juni 2019 GF2020

På regionsrådsmødetforleden blev der givet grønt lys for økonomisk støtte til 19 såkaldt mindre projekter, som skal være med til at fejre det store genforeningsår 2020.

I løbet af året kan man for eksempel opleve genforeningen 2020 fortalt gennem Danmarks Største Cykelløb, der skal gå fra den nuværende grænse til den gamle grænse ved Christiansfeld, skriver regionsrådet.

Man kan lytte til forbudte sange, når der holdes en række koncerter rundt i hele regionen med fokus på de danske sange, som var underlagt tysk censur i Slesvig-Holsten.

Eller man kan deltage eller være tilskuer til en stafet rundt i Sønderjylland, hvor løbere i fællesskab “optegner” landsdelen med grænsen i dag og for 100 år siden.

Derudover byder genforeningsåret også på teater for både børn og voksne, egnsspil, moderne folkefester, musik fra 1920erne, talkshows, unge, der producerer dokumentarfilm, kunstprojekter, debatter, dialogmøder, vandringer og kunstinstallationer.

Der var budt ind med hele 40 projekter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...