19 såkaldt mindre genforeningsprojekter får regionens opbakning

26. juni 2019 GF2020

På regionsrådsmødetforleden blev der givet grønt lys for økonomisk støtte til 19 såkaldt mindre projekter, som skal være med til at fejre det store genforeningsår 2020.

I løbet af året kan man for eksempel opleve genforeningen 2020 fortalt gennem Danmarks Største Cykelløb, der skal gå fra den nuværende grænse til den gamle grænse ved Christiansfeld, skriver regionsrådet.

Man kan lytte til forbudte sange, når der holdes en række koncerter rundt i hele regionen med fokus på de danske sange, som var underlagt tysk censur i Slesvig-Holsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eller man kan deltage eller være tilskuer til en stafet rundt i Sønderjylland, hvor løbere i fællesskab “optegner” landsdelen med grænsen i dag og for 100 år siden.

Derudover byder genforeningsåret også på teater for både børn og voksne, egnsspil, moderne folkefester, musik fra 1920erne, talkshows, unge, der producerer dokumentarfilm, kunstprojekter, debatter, dialogmøder, vandringer og kunstinstallationer.

Der var budt ind med hele 40 projekter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Coronasmittede er igen steget

27. oktober 2021 COVID-19

I Sønderborg Kommune er der lige nu 67 personer, som gennem den seneste uge er smittet med Corona.Forleden sagde sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT: Han har endnu ikke set tallene fra mandag. “Det er i Sønderborg, som det er andre steder. Antallet af smittede stiger og det er ikke overraskende”. Genåbningen af samfundet har ikke […]

Læs mere...