2. Verdenskrig: Mindehøjtidelighed i Broballe

25. januar 2015 Kultur

På torsdag gennemføres mindehøjtidelighed på det nordlige Als. To allierede flybesætninger der blev dræbt under Anden Verdenskrig mindes.

Mindehøjtideligheden tager sin begyndelse nu på torsdag 29. januar kl. 13:00 ved mindestenene på Næsvej ved Broballe. Arrangementet indledes af premierløjtnant J.P. Rasmussen som byder velkommen, hvorefter Gunnar Hounsgaard i sin tale redegør for hændelserne dengang i 1944.

Mindestenene blev sat op i 1994.

Mindestenene blev sat op i 1994.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter talen vil der blive lagt buketter ved mindestenene for de to flybesætninger der satte livet til hen mod slutningen af anden verdenskrig.

Buketterne

Buket fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland

Buket fra de pårørende til piloten på det ene bombefly

Buket fra Sønderborg Kommune

Buket fra foreningen Folk og Sikkerhed.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland har overtaget den militære traditionspleje i Sønderborgområdet efter Hærens Sergentskole og det er anden gang Hjemmeværnsdistriktet, sammen med de 18 foreninger der udgør Kontaktudvalget For De Militære Traditioner I Sønderborgområdet, gennemfører mindehøjtideligheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet gennemføres i tæt samarbejde med initiativgruppen Broballe ved Brødrene Gunnar og Henning Hounsgaard, som er en af de 18 foreninger i Kontaktudvalget.

De to brødre, der oplevede flystyrtene i 1944, var initiativtagere til de to mindestens opstilling i 1994.

 

Mindehøjtideligheden ved de to mindesten afsluttes med Altid Frejdig når Du Går, hvorefter der er sammenkomst på Oksbøl Friskole

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...