2. Verdenskrig: Mindehøjtidelighed i Broballe

25. januar 2015 Kultur

På torsdag gennemføres mindehøjtidelighed på det nordlige Als. To allierede flybesætninger der blev dræbt under Anden Verdenskrig mindes.

Mindehøjtideligheden tager sin begyndelse nu på torsdag 29.

Artiklen fortsætter under annoncen

januar kl. 13:00 ved mindestenene på Næsvej ved Broballe. Arrangementet indledes af premierløjtnant J.P. Rasmussen som byder velkommen, hvorefter Gunnar Hounsgaard i sin tale redegør for hændelserne dengang i 1944.

Mindestenene blev sat op i 1994.

Mindestenene blev sat op i 1994.

Efter talen vil der blive lagt buketter ved mindestenene for de to flybesætninger der satte livet til hen mod slutningen af anden verdenskrig.

Buketterne

Buket fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland

Buket fra de pårørende til piloten på det ene bombefly

Buket fra Sønderborg Kommune

Buket fra foreningen Folk og Sikkerhed.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland har overtaget den militære traditionspleje i Sønderborgområdet efter Hærens Sergentskole og det er anden gang Hjemmeværnsdistriktet, sammen med de 18 foreninger der udgør Kontaktudvalget For De Militære Traditioner I Sønderborgområdet, gennemfører mindehøjtideligheden.

Arrangementet gennemføres i tæt samarbejde med initiativgruppen Broballe ved Brødrene Gunnar og Henning Hounsgaard, som er en af de 18 foreninger i Kontaktudvalget.

De to brødre, der oplevede flystyrtene i 1944, var initiativtagere til de to mindestens opstilling i 1994.

 

Mindehøjtideligheden ved de to mindesten afsluttes med Altid Frejdig når Du Går, hvorefter der er sammenkomst på Oksbøl Friskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 112, Sønderborg

Antallet af indbrud i Sønderborg steg med ét

22. april 2021 112

Man kan mene, at et enkelt indbrud er ét for meget, men alligevel kan man ikke sige, det er overvældende, at der i første kvartal er begået 27 indbrud i beboelser, som ligger indenfor Sønderborgs kommunegrænse. Sidste år blev der i samme periode begået 26 indbrud i beboelser, mens der i 2018 og 2019 var […]

Læs mere...