25,9 millioner på vej til børnene i de Syd- og Sønderjyske Kommuner

12. juni 2020 Politik

25,9 millioner kroner er på vej til børnene i de syd- og sønderjyske kommuner og 2,5 millioner af dem skal til Sønderborg. En ny aftale i Folketinget mellem regeringen og Folketingets partier sikrer penge, så kommunerne kan sætte sommerferieaktiviteter i gang.

Det betyder blandt andet, at socialt udsatte nu får mulighed for at få oplevelser i løbet af ferien, selvom pengene hos familien måske er små.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes det er rigtig godt, at vi nu sikrer nogle oplevelser til de børn, der har allermindst. Derfor er jeg glad for, at kommunerne nu kan bidrage en smule til, at børnene får en god sommer”, siger Karina Lorentzen, SF’s folketingsmedlem, valgt i Syd- og Sønderjylland.

“I et år, hvor mange voksne har mistet jobbet eller står i en usikker situation, har vi et særligt ansvar for at sørge for, at børnene kan lægge bekymringerne til side og nyde, at sommeren er over os og måske kan komme på fodboldskole eller ferielejr med familien”, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

I alt sendes der 25,9 millioner kroner til de 12 kommuner i Syd- og Sønderjylland, og de falder et tørt sted hos rigtig mange af dem, mener Karina Lorentzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk