1864: Preusserne hugger hovedet af Istedløven

2. marts 2014 Kultur

2, marts 1864:

Siden besættelsen af Slesvig i begyndelsen af februar 1864 har de indsatte tyske myndigheder arbejdet på at fordrive og istedløvenundertrykke danskheden. Tidligere i februar har man ophævet Novemberforfatningen og de såkaldte sprogreskripter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nationalliberale avis Fædrelandet beretter i dagens udgave, at ”De magthavende preussiske Øvrigheder i Flensburg have foretaget Skridt til at faae det antiqvariske Museum, der som bekjendt gemmer Skattene fra Brarup-Fundene, i deres Besiddelse og derefter formodenligt bortføre det til Berlin.”

Heldigvis havde snarrådige dansksindede allerede bragt muserets genstande i sikkerhed.

Værre står det dog til med Istedløven – monumentet, der blev opstillet i 1862 i Flensborg til minde om den afgørende danske sejr imagesover de slesvig-holstenske oprørstropper i Treårskrigen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Fædrelandet lod de tyske myndigheder løven nedtage den 26. februar og ”formodentlig for at gjøre Forhaanelsen end mere krænkende har man ladet Løven lemlæste, inden man tog den ned; den 25de lod man nemlig Halen og Hoved afhugge.”

Læs mere på www.1864live.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...