29-årig mand varetægtsfængslet i fire uger for trusler mod folketingsmedlem Mai Mercado

21. juni 2016 112

En 29-årig mand fra Haderslev er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger for trusler mod Det Konservative Folkepartis politiske ordfører, Mai Mercado. Den 29-årige blev klokken 11.30 fremstillet ved et grundlovsforhør ved retten i Sønderborg.

Den sigtede nægter sig skyldig og kærede varetægtsfængslingen til landsretten, men erkendte i retten at have skrevet omkring 15 opslag på Mai Mercado åbne Facebookprofil i løbet af weekenden.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

De enkelte opslag blev læst op ved retsmødet og indeholdt blandt andet sætninger som”…vil du gerne dø?… jeg stikke en kniv i dig og dit barn … vil du gerne miste dit barn … vil du gerne ende som hende i England (red: Jo Cox som blev skudt og stukket ihjel i denne uge)’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsagen til den sigtedes opslag på Mai Mercado Facebookside skyldes, at han følte sig provokeret af et opslag som Mai Mercado slog op på sin Facebookside i forbindelse med rydningen af hash-boderne på Christiania, hvor hun bl.a. skrev: “Findes der noget bedre”, spurgte hun selv – og gav også svaret – “I love it”.

Anklager Line Dam Pedersen: ”Politiet nu skulle i gang med at gennemgå materialer som politiet beslaglagde ved anholdelsen”.

Anklager Line Dam Pedersen: ”Politiet skal nu i gang med at gennemgå de materialer som politiet beslaglagde ved anholdelsen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den sigtede oplyste i retten at han lider af AD/HD og den medicin han modtager ikke virker og derfor bruger han hash som erstatning.

I retten fortalte han, at årsagen til at han skrev opslagene var, at han gerne ville i dialog med Mai Mercado, sådan at hun kunne forstå, hvorfor mennesker med eksempelvis AD/HD, sclerose og kræft brugte hash som medicin og at det ikke var hans intention at opsøge politikeren og gøre alvor af dødstruslerne.

Anklageren oplyste i retten, at Mai Mercado og hendes familie blev meget bekymrede og utrygge ved opslagene på hendes Facebookside og derfor valgte familien at skynde sig til Sverige, hvor de lånte et sommerhus, de kunne være i.

Artiklen fortsætter under annoncen

I retten blev det oplyst, at det var Folketingets sikkerhedsafdeling, der har anmeldt truslerne efter henvendelse fra Mai Mercado.

Dommeren valgte at følge anklagerens ønske om fire ugers varetægtsfængsling frem til den 19. juli ligesom at den sigtede indvilligede i at medvirke til en mentalundersøgelse.

Anklager Line Dam Pedersen oplyste efterfølgende til SønderborgNYT, at politiet nu skulle i gang med at gennemgå det materiale, herunder en computer og en telefon, som politiet beslaglagde ved anholdelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 48)
Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Hyggelig Sankt Hans på Fluepapiret

23. juni 2021 Kultur

En lille smule regn ødelagde ikke Sankt Hans-aften på Fluepapiret, hvor folk hyggede sig, mens  Michael Vogensen og Petersen spillede og sang – og lidt senere dukkede Ballonklovnen Finn også op og lavde sjove ballonfigurer til en masse af de børn, som havde taget deres forældre med til Strandpromenaden. Et ekstra krydderi på aftenen var, […]

Læs mere...