30 mio. kroner til udklækning af succes-virksomheder

3. december 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Der skabes alt for få store succes-virksomheder i dag – og dermed alt for få arbejdspladser. Derfor har Syddansk Vækstforum netop afsat 30 mio. kr.  til en plan, som skal kickstarte nye kæmpestore virksomheder.

Carl Holst

Carl Holst vil have fokus på iværksættervirksomheder med store vækstmuligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der skal nævnes eksempler på store danske virksomheder, er det de samme, som går igen og igen – Danfoss, Lego, Novo Nordisk. Danmark mangler i den grad, at der skabes nye store virksomheder og dermed arbejdspladser.

“Det er jo ikke fordi, vi ikke har dygtige iværksættere i Danmark, og helt nye tal fra regionen viser, at iværksætterne i Syddanmark er landets dygtigste, når det gælder jobskabelse”, siger Carl Holst , formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand.

Samtidig er Region Syddanmark den region i landet, der kan bryste sig af den største procentvise stigning i antallet af gazellevirksomheder fra 2013 til 2014. 80 nye gazeller det seneste år, hvilket svarer til 31 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det skal batte noget

Foto: Andeby.dk

Foto: Andeby.dk

“Men hvis det virkelig skal batte noget, når vi snakker om at skabe arbejdspladser, bliver vi nødt til at fokusere knivskapt på at skabe nye og meget store virksomheder med flere hundrede mio. kr. i omsætning, og det er i den sammenhæng, vi byder ind med højvækstmodellen”, forklarer Carl Holst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kernen i højvækstmodellen er at tiltrække de bedste vækstiværksætter-talenter fra ikke bare hele landet, men fra hele verden, til Danmark. Lokkemaden er strukturerede forløb, hvor man som iværksætter hurtigt kan teste og udvikle sin idé til en stor forretning, som skaber omsætning og arbejdspladser.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>