30 mio. kroner til udklækning af succes-virksomheder

3. december 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Der skabes alt for få store succes-virksomheder i dag – og dermed alt for få arbejdspladser. Derfor har Syddansk Vækstforum netop afsat 30 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

kr.  til en plan, som skal kickstarte nye kæmpestore virksomheder.

Carl Holst

Carl Holst vil have fokus på iværksættervirksomheder med store vækstmuligheder.

Når der skal nævnes eksempler på store danske virksomheder, er det de samme, som går igen og igen – Danfoss, Lego, Novo Nordisk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danmark mangler i den grad, at der skabes nye store virksomheder og dermed arbejdspladser.

“Det er jo ikke fordi, vi ikke har dygtige iværksættere i Danmark, og helt nye tal fra regionen viser, at iværksætterne i Syddanmark er landets dygtigste, når det gælder jobskabelse”, siger Carl Holst , formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand.

Samtidig er Region Syddanmark den region i landet, der kan bryste sig af den største procentvise stigning i antallet af gazellevirksomheder fra 2013 til 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

80 nye gazeller det seneste år, hvilket svarer til 31 procent.

Når det skal batte noget

Foto: Andeby.dk

Foto: Andeby.dk

“Men hvis det virkelig skal batte noget, når vi snakker om at skabe arbejdspladser, bliver vi nødt til at fokusere knivskapt på at skabe nye og meget store virksomheder med flere hundrede mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

kr. i omsætning, og det er i den sammenhæng, vi byder ind med højvækstmodellen”, forklarer Carl Holst.

Kernen i højvækstmodellen er at tiltrække de bedste vækstiværksætter-talenter fra ikke bare hele landet, men fra hele verden, til Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokkemaden er strukturerede forløb, hvor man som iværksætter hurtigt kan teste og udvikle sin idé til en stor forretning, som skaber omsætning og arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Grillbaren – med det traditionelle udvalg som nu har fået et kvalitetsløft

16. april 2021 Erhverv

Fredag formiddag åbende Grillbaren, som ligger i krydset ved Perlegade og Østergade – og det er Tataro-brødrene og deres kompagnon, Torben Klitbo, der står bag. “Vores udvalg er stort set det samme, som man så i grillbarer, dengang de kom til landet, men vi har givet kvaliteten et løft”, siger Torben Klitbo til SønderborgNYT. Altså […]

Læs mere...