Sønderborg Varme var kvikke til at søge tilskud til lokalvarme

Måske kommer der penge til lokalvarme. Pressefoto
Måske kommer der penge til lokalvarme. Pressefoto
8. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der er 135 millioner kroner i fjernvarmepuljen for 2024 – men fem dage efter puljen blev åbnet, var den allerede oversøgt med 400 millioner kroner. Fjernvarmepuljen blev oprettet i forbindelse med en klimaaftale fra 2020. Puljen kan søges af virksomheder, der kan få tilskud til udrulningen af fjernvarme i nye områder, hvor olie- og gasfyr konverteres til fjernvarme.

Hos Dansk Fjernvarme har man regnet sig frem til, at det tog præcis syv minutter fra puljen åbnede i år, til at alle pengene var reserveret.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Og vi var blandt de kvikke ved tasterne og fik vores ansøgninger igennem i tide”, siger direktør Erik Wolff fra Sønderborg Varme til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at det, at have ansøgningen liggende til behandling, ikke er en garanti for, at der kommer penge til Sønderborg.

”Det er lidt ligesom med jobsøgning. Selvom du bliver kaldt til samtale, så er det ikke sikkert, du får jobbet”, forklarer han og fortæller videre, at ansøgningerne gælder lokalvarmeprojekt i Avnbøl-Ullerup.

2. maj 2024 112, Sønderborg

Bil kørte i grøften – to på sygehuset

2. maj 2024 112

Onsdag aften kort efter klokken 21 kørte en kvinde galt på Omfartsvejen mellem Sønderborg og Augustenborg. “Hun havde klap-klapper på fødderne og den ene satte sig fast under bilens pedaler, så hun ikke kunne bremse ned, da hun skulle til højre ved Hesselvej og derfor kørte hun i grøften”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet […]

Læs mere...