Ny Ordførende Mester i frimurerlogen Den Faste Borg ved Alssund

Flemming Lynge Nielsen og Peder Thomsen. Privat Foto
Flemming Lynge Nielsen og Peder Thomsen. Privat Foto
28. februar 2024 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Tidligere bæredygtighedschef i Danfoss Flemming Lynge Nielsen blev tirsdag aftenindsat som ny Ordførende Mester i frimurerlogen ’Den Faste Borg ved Alssund’. Han afløser funktionschef Peder Thomsen, der har ført hammeren, og dermed haft hvervet som leder af arbejdet i den lokale frimurerloge siden 2016. De ordførende mestres embedsperiode er nu seks til ni år mod tidligere otte år, så indsættelsesceremonien er en sjælden begivenhed i logen.

Peder Thomsen har været en respekteret leder af frimurerlogen, og har gennem sit arbejde ført Den Faste Borg ved Alssund sikkert gennem en tid, hvor Corona-nedlukning, energikriser og tiltagende globale spændinger har sat sit tydelige præg på samfundet. Frimureriet er i fremgang, og den øgede interesse for at finde et ”helle”, hvor dagligdagens stress og jag ikke når ind, er stigende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flemming Lynge Nielsen, der er 62 år og bosiddende i Broager med sin hustru, har siden 2015 været et aktivt medlem af frimurerlogen og har gennem en årrække beklædt embedet som logens sekretær.

Flemming Lynge Nielsen fremhæver, at arbejdet i Den Faste Borg ved Alssund bygger på et kristent grundlag og på de frimureriske dyder tavshed, forsigtighed, mådehold og barmhjertighed, som har været grundlaget for frimureriet i flere hundrede år. Logen lægger stor vægt på at udvikle den enkelte broder gennem velgennemførte ritualer og et godt sammenhold blandt logens brødre, understøttet af gode relationer til alle loger under Den Danske Frimurerorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det har været otte spændende år for mig som logens Ordførende Mester med mange gode oplevelser. Jeg har sat stor pris på den opbakning, jeg har fået fra brødrene, og ser frem til at nyde det rituelle arbejde i logen under Flemming Lynge Nielsens ledelse”, siger Peder Thomsen i en pressemeddelelse i forbindelse med overdragelsen.

Indsættelsen af frimurerlogens nye Ordførende Mester fandt sted i logebygningen på Herman Bangs Gade. De 90 deltagere ved indsættelsen var mange brødre fra Den Faste Borg ved Alssund, der sammen med en række inviterede gæster, herunder ordførende mestre fra alle syd- og sønderjyske loger samt fra fynske og nordtyske loger, gjorde indsættelsen til en meget smuk aften og stor oplevelse for alle tilstedeværende.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...