37 forhold sender islænding bag tremmer i 18 måneder

15. oktober 2019 112

En 33-årig mand, som er islandsk statsborger, og som bor i Aabenraa-området, blev mandag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt halvandet års ubetinget fængsel for blandt andet at have voldt nærliggende fare for seks betjentes liv eller førlighed.

Den 33-årige fik også en advarsel om udvisning til Island, skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Den 4. juli 2019 klokken 12.

Artiklen fortsætter under annoncen

50 standsede to politibetjente den 33-årige i et stjålet køretøj på Sydals. Og da betjentene havde åbnet fordøren og taget fat i manden for at få ham anholdt, satte den 33-årige bilen i gang, hvorefter begge politibetjente blev slæbt 10 – 15 meter efter bilen, faldt og pådrog sig skader.

Klokken 23.30 kørte den 33-årige ind i to politibiler i forbindelse med en eftersættelse i Sønderborg.
I første omgang var den 33-årige kørt galt i forbindelse med eftersættelsen, men da en patrulje kørte op på siden af mandens køretøj, bakkede den 33-årige ind i politibilen og ramte bilens front. Og under den efterfølgende eftersættelse blev endnu en politibil ramt i siden.

Anklageskriftet ved mandagens retsmøde omfattede i alt 37 forhold. Og ud over hændelsen den 4. juli var der tale om flere tilfælde af tyveri, brugstyveri, vanvidskørsel, narkokørsel samt andre overtrædelser af færdselsloven.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk