3F støtter nej-sigerne på slagteriet i Blans

18. september 2013 Uncategorized

Der er ikke opbakning til kreative lønaftaler, som den Danish Crowns ansatte netop har stemt ned, fra 3Fs nye forbundsformand, Per Christensen. Han mener ikke, at den ellers politisk roste model med kollektiv lønnedgang er vejen frem.

– Lønnedgang er ikke en kriseløsning. Jeg har aldrig set eksempler på, at virksomheder er overleveret med aftaler af den karakter, siger han til tv.syd.

Den nyvalgte formand for 3F lægger vægt på, at overenskomster er noget, der indgås mellem arbejdsgivere og lønmodtagere i fællesskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Overenskomster bliver ikke indgået med en pistol for panden af arbejdsgiveren. Det er vigtigt at understrege, at overenskomster indgås med respekt for konjunkturer og for branchens tilstand, og det er på den måde, vi finder lønniveauets størrelse. – Sådan skal det være. Det har vi levet rigtig godt med i over 100 år, og det kan vi også leve rigtig godt med de næste 100 år, siger Per Christensen.

Han respekterer, at tillidsfolkene på Danish Crown har fundet frem til løsningen om kollektiv lønnedgang til investering i arbejdspladsen. En løsning, som de ansatte dog stemte nej til onsdag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...