Kommunen går med i stor Augustiana-udstilling

22. januar 2015 Kultur

For at følge op på den meget succesfulde sommerudstilling Skulpturfokus 2014, hvor besøgstallet i Augustenborg Slotspark og Augustiana blev mangedoblet, blev der lavet en aftale mellem Sønderborg Kommune, Center for Kultur og Galleri Nørballe om, at man vil se på mulighederne for en årligt tilbagevendende ekstraordinær og publikumstiltrækkende udstilling.aug8

Det er nu lykkedes at indgå en aftale med Kongehuset om en udstilling udelukkende med værker af H.K.H. Prinsgemalen.

Der har været møder med H.K.H. Prinsgemalen om såvel indhold som omfang. Der bliver i første omgang tale om en indendørs skulptur udstilling, som vil finde sted i Augustiana. Men der bliver arbejdet på, at udstillingen også kommer til at omfatte større værker, som vil blive opstillet i Skulpturparken.

Denne del af udstillingen vil også omfatte værker, som er i privateje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Perioden for udstillingen bliver medio maj til august.

Der arbejdes på, at der i forbindelse med udstillingen også vil være andre elementer med deltagelse af H.K.H. Prinsgemalen, hvortil der også vil være offentlig adgang.

Udgifterne til udstillingen skønnes at beløbe sig til ca. 300.000 kr. Der vil være udgifter til sikret transport, fernisering, kataloger, side-events samt PR.

Der er søgt om samarbejde med en fond, der kan træde ind og dække halvdelen af udgifterne – og på baggrund anbefaler Økonomiudvalget, at byrådet bevilger 150.000 kroner til udstillingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pengene hentes fra puljen til Kultur- og Erhvervsudvikling.

Klik på “Billeder” og gense den seneste store udstilling.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Erhverv, REGIONALT

Thue Hvorslev bliver ny administrerende direktør for Sygehus Sønderjylland

30. november 2022 Erhverv

Region Syddanmark ansætter pr. 1. januar Thue Hvorslev som ny administrerende sygehusdirektør på Sygehus Sønderjylland, der omfatter sygehusene i Sønderborg, Aabenraa og Tønder. Thue Hvorslev er kommer fra en stilling som hospitalschef på Dansk Gigthospital. Her har han siden 2011 haft hovedansvaret for blandt andet hospitalets samlede drift, økonomi og udvikling. I sit nye job, […]

Læs mere...