Kasernen: Lys i 600 vinduer 4. maj

27. april 2015 Sønderborg

Der skal være lys i vinduerne på kasernen i Sønderborg 4. maj. Tidligere var det kasernens militærfolk der tændte lysene. Nu er andre kommet til.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd og Sønderjylland står i spidsen for bevarelsen af traditionen 4. maj om aftenen på kasernen, men det er beboerne der tænder de mange lys på den gamle kaserne ved Alssund.

Det er løjtnant L. Larsen, fra Hjemmeværnsdistriktet, der sammen med ledelsen og beboerne på asylcenteret, der er praktikere.

Foto: Leif Larsen

Foto: Leif Larsen

Artiklen fortsætter under annoncen

De mange stearinlys vil være tændt ca. kl. 21:00 og vil brænde i ca. en time. Samtidig vil flaget vaje fra kasernens flagstang med lys på.

For 70 år siden blev frihedsbudskabet oplæst i den engelske radio og kunne høres af de danske lyttere kl. 20:36, 4. maj 1945, hvorefter befolkningen rev mørklægningsgardinerne ned og lod lyset skinne frit ud af vinduerne. Det er denne begivenhed vi mindes ved at sætte levende lys i kasernens vinduer, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I anledning af at det i år er 70 året for befrielsen tændes der lys i alle kasernens vinduer der vender ud mod Alssund. Tidligere blev der kun sat lys i den ene kasernebygning – Regimentskasernen. Det var dengang 324 lys der blev tændt. Med udvidelsen til alle bygningerne i anledning af 70 året bliver der tale om ca. 600 lys.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd og Sønderjylland arbejder sammen med 18 foreninger i Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet, og en af de ting som Kontaktudvalget har påtaget sig, er at sørge for at der bliver tændt lys i Sønderborg Kasernes vinduer hvert femte år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...