49-årig mand fra Sønderborg dømt i stor menneskesmuglersag

27. april 2016 112

En 49-årig mand fra Sønderborg er onsdag blevet idømt tre år og tre måneders fængsel i en omfattende sag om systematisk og organiseret menneskesmugling af i alt 79 personer.

Dommen er et resultat af et vellykket samarbejde mellem dansk og tysk politi

Sagen blev optrævlet, da tysk politi efterforskede organiseret menneskesmugling og her stødte på den 49-åriges navn. Herefter foregik efterforskningen i et samarbejde mellem dansk og tysk politi.

Den afslørede, at et stort antal personer var blevet smuglet over den dansk-tyske grænse i perioden fra april 2014 til marts 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 49-årige mand blev anholdt af en civilpatrulje den 11. marts 2015. Taget på fersk gerning i færd med at smugle en statsløs palæstinenser over grænsen.

Nægter sig skyldig

Den nu dømte har siddet varetægtsfængslet siden da.

Han har under hele sagens forløb nægtet sig skyldig.

Ud over organiseret menneskesmugling blev den 49-årige mand dømt for forsøg på dokumentfalsk og personelfalsk.

Desuden har han fået konfiskeret cirka 30.000 kroner, 1000 euro og 900 dollars.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tog betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

Anklagerfuldmægtig Kristine Dippel Andersen siger i en pressemeddelelse, at hun er tilfreds med sagens udfald og den langvarige fængselsstraf, og glæder sig over, at dommen er et resultat af et vellykket samarbejde mellem dansk og tysk politi.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...