Hertugbyens Bevaringsforening viser fremtidens Augustenborg

10. juni 2015 Kultur

Augustenborgs fremtidige byplan, et diskussionsoplæg, bliver præsenteret på  KunstPunkt lørdag kl. 14.aug1

Planen er udviklet af arkitekterne We i samarbejde med Sønderborg Kommune og ildsjæle fra Augustenborg og det er den allersidste Augustenborg-borgmester, Aase Nyegaard, der byder velkommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertugbyens Bevaringsforening vil udstille sit bud på Augustenborgs fremtidige byrum, hvor det handler om at fortælle den unikke historie, der handler om, at mange af de gamle huse er bygget af de samme håndværkere, der byggede Augustenborg Slot.

Unik byaug5

Augustenborg er bygget op omkring slottet, som er det største slot i landet, når der ses bort fra de kongelige. Hvis ikke slottet havde været bygget, så havde byen Augustenborg ikke været der.

“Det er helt unikt, fordi ingen andre byer i det nordlige Europa har den historie”, sagde museumsinspektør Carsten Porskrogh Rasmussen på et borgermøde i Augustenborg i maj måned.

Teknik- og Miljøudvalget har givet tilsagn om en økonomisk støtte på kr. 430.000 til projektet og der er søgt midler hos Real Dania og andre fonde.

Udstillingen Augustenborg

De lokale kunstnere Helen Dalvig, Bodil Hansen, Birthe Anna, Jette Jørgensen, Lis Egtved, Unny Bojsen, Rita Dall, Aase Hyldal, Karin Baum, Kirsten Nielsen-Smed, Bente Bryde, Gurli Becker, Erik Pedersen, Kirstine Andersen, Inge Hingst, Kitty Reedorf, Jytte Larsen, Anne Grethe Nielsen og Lars Tholander åbner samme tid og sted udstillingen “Augustenborg”.Augustenborg skilt

Udstillingen “Augustenborg” er åben fra førstkommende fredag til torsdag den 25.06. Hverdage kl. 13:00 til 17:00,  lørdage og søndage kl. 11:00 til 17:00 i KunstPunkt, Storegade 14, Augustenborg,

Læs mere om unikke Augustenborg HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk