50 millioner EU-kroner til Sønderborg Forsyning

18. september 2015 Erhverv

Sønderborg Forsyning har i samarbejde med Sønderborg Kommune, ProjectZero, Sønderborg Fjernvarme, boligforeningerne SAB, Søbo og B42,Vikingegården, PlanEnergi, Aalborg Universitet, og videns-partnere i Spanien og Estland, tilsammen fået bevilliget ca. 208 millioner kroner fra EU´s Horizon 2020 projektpulje.

Puljen, som er EU’s hidtil største, med en samlet sum på 600 milliarder kroner, tildeles projekter som kan føre en god idé til et konkret og brugbart produkt, eller en løsning til gavn for miljø og mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning får til arbejdet i Danmark tildelt 50 millioner kroner. Midlerne er søgt i kategorien Smart Cities and Communities, som lægger vægt på brugervenlig teknologi og innovative løsninger på transport-, energi- og informations-området.

Flere arbejdspladser til Sønderborg

Sønderborg Forsynings Direktør Lars B. Riemann har svært ved at få armene ned:

“Puljen giver os en enestående mulighed for at føre projekter ud i livet som vi ellers kun turde drømme om. Det har været en spændende proces at søge midlerne, men det er nu, hvor alle de gode ideer kan realiseres, at vi virkelig kan gøre en forskel, for vores måde at tænke miljørigtige tanker i forsynings-hverdagen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lars Riemann, direktør for SONFOR, er også bestyrelsesformand for ProjectZero A/S. På billedet orienterer Lars Riemann udenlandske gæster om SONFOR´s renseanlæg.

– Her kan vi gøre en forskel i forhold til grøn energi, elbiler og bedre ressourceudnyttelse i boliger. Specielt det sidste vil skabe mange grønne arbejdspladser i vores kommune. Vores fokus ligger på demonstrationsprojekter, som kan give os mere viden, og bane vejen for andre, som ønsker at gå nye veje indenfor områderne. Vi fandt nogle rigtig gode sparringspartnere i Vitoria-Gasteiz fra Spanien som arbejder med fjernvarmekonvertering, og fra Tarty i Estland som både arbejder med fjernvarmekonvertering og bygningsrenovering. siger en glad driftschef Niels-Christian Porskjær i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Millionerne skal bruges både på følgende projekter:

  • Boligrenoveringer af etageboliger
  • Planlægning af kystnære havvindmøller
  • Havvarmepumper
  • Elbiler
  • Intelligente ladestandere til biler
  • Sekretariat, projektledelse og formidling
  • EU-formidling og projektledelse

Projekter skal gennemføres i et tæt samarbejde med bl.a. Sønderborgs boligforeninger, erhvervsliv mv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk