5000 frivillige bliver en del af Tourens dage i Danmark

24. februar 2022 Sønderborg

Tre etaper, 13 kommuner og 5.000 frivillige. I år starter Tour de France i Danmark. Det er første gang, at et helt land er vært. Derfor har parterne bag den danske Tour-start en ambition om at male Danmark gult og skabe en stor folkefest på tværs af hele landet. En ambition, som de frivillige skal hjælpe med at få realiseret.

“Tour de France i Danmark skal være en fantastisk folkefest på tværs af hele landet, og derfor skal vi aktivere bredt. I Danmark har vi en stolt tradition for frivillighed, og derfor er jeg glad for, at vi også til den danske Tour-start kan engagere en masse frivillige, som en del af vores store cykelfest”, siger Sophie Hæstorp Andersen, bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til den danske Tour-start kommer der til at være to typer af frivillige: Tour de France-officials og byfrivillige. Officials skal stå langs ruten og hjælpe med at guide borgere og besøgende langs etaperne samt varsle rytterne, så de kører den rigtige vej. De byfrivillige skal hjælpe med at skabe folkefesten lokalt ude i kommunerne.
I Sønderborg Kommune er der brug for 150 officials og 300 byfrivillige.

“En så stor begivenhed skaber ikke sig selv. De frivillige er vigtige for, at alt klapper. Melder man sig som official, kommer man bogstaveligt til ikke bare at stå i første række – man står rent faktisk foran første række. Det er det tætteste, du kan komme på ryttere og karavane. Det bliver en stor oplevelse for alle involverede, da man bliver en del af et helt særligt fællesskab, siger den lokale Tour de France-projektleder, Bente Blenstrup, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. marts klokken 18.30 inviterer Sønderborg Kommune til informationsaften for allerede tilmeldte samt potentielle frivillige på Sønderborg Teater. Alle er velkomne.

Deltagerne kan opleve Alex Pedersen fra det danske Grand Depart-sekretariat og de hører om de forskellige opgave-områder.

Tilmelding på på www.sonderborg.dk/tour/#frivillig

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...