52 fandt regntøjet frem og mødte op på Kær

Pressefoto
Pressefoto
6. maj 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Sikke en formiddag. Regnen silede ned. Også på Kær, da Lions stod klar til at tage imod og sende fremmødte på en dejlig vandretur for 50 kr., der bliver doneret til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Med 52 fremmødte bliver det til 2.600 kr.

Hele ideen med vandreturen var netop at gå – for at hjælpe børn, der mistrives og har glæde af julemærkehjemmets indsats. En af de største grupper, der mødte frem, var familien Sand-Sander-Larsen med familiemedlemmer fra Sønderborg, Løjt og Haderslev. – Vi har for nogen tid siden aftalt en familiedag her, uanset vejr og vind, fortalte de.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Selvfølgelig er det da rigtig træls, at en række tørvejrsdage lige skulle afbrydes med en regnvejrs-formiddag i dag søndag. Fremmødet er ikke at sige til i forhold til regnvejret. Men vi er i gang. Kommunens fire Lions-klubber håber så næste år på en del flere deltagere”, siger Lisbeth Andresen i en pressemeddelelse på vegne af arrangørerne.

Det nye Lions-initiativ glæder forstanderen på Fjordmark, Jesper Lidlholdt, som åbnede arrangementet i formiddag – i tørvejr – i hønsehuset ved Permahaven på Kær.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi hjælper hvert år 150 børn der er på ophold hos os. Mange fordi de er ensomme, mange fordi de mistrives. Hos os får de mulighed for at få en masse venner og nogle gode dage med masser af sund kost og motion. Det skal hjælpe dem til at få nye kræfter og en bedre hverdag derhjemme”, sagde han og fortsatte:.

”Vi er glade for, at Lions har vandreture over hele landet for at samle penge ind til os, og især er jeg glad for at høre i dag, at det er noget, man vil søge at gentage. Der er jo ikke så mange, der sender julepost, så vi er blevet mere afhængige af støtte på anden vis. Et ophold for et barn koster jo ikke noget for hverken kommune eller forældre. Så tak fordi I gør en indsats”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ida Mogensen, formand for Lions i Danmark, var blandt dagens deltagere på vandreturen på Kær – i øvrigt sammen med forstander Jesper Lidlholdt.

”Vi havde sat et mål med, at ca. 50 klubber i landet skulle deltage, og ca. 25 klubber er med i år, oplyste Ida Mogensen, som også er medlem af Lions Als”.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...