60 deltager i Nato-konference i Sønderborg

13. februar 2015 Erhverv

Sønderborgs ProjectZero har formået at gøre sig til midtpunkt for militær interesse. Det sker, når Nato i næste uge i tre dage holder forskningskonference på Syddansk Universitet i Sønderborg og drøfter omstilling til et grønnere forsvar, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Placeringen af konferencen i Sønderborg skyldes i høj grad ProjectZero.

Peter Rathje er en af idémændene til Natokonferencen i Sønderborg.

Peter Rathje er en af to idémænd til Natokonferencen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konferencen, der samler militærfolk, erhvervsfolk og forskere, handler om håndtering af både energi, vand og affald – ikke mindst med sigte på militære baser, der ofte er af cirka samme størrelse som Sønderborg by.

Når militæret omstilles, har det afsmittende effekt på civilsamfundet, og på konferencen bliver der udarbejdet en håndbog, som alle kan lade sig inspirere af.

Da konferencen i Sønderborg blev planlagt, var forventningen omkring 30 deltagere, men der er tilmeldt 60 fra ni lande. Blandt deltagerne er USA’s viceforsvarsminister Katherine Hammack, som taler i forbindelse med den officielle middag, der holdes onsdag aften på Sønderborg Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stor lokal opbakning

Konferencen er kommet i stand i samarbejde mellem ProjectZero-direktør Peter Rathje og Michael Goodsite, der er alsionprofessor og institutleder på Teknologi og Innovation på Syddansk Universitet i Odense, men også har en fortid som officer i det amerikanske forvar og i Nato. De foreslog seminaret til Nato på baggrund af deres kendskab til voksende interesse for grøn omstilling i blandt andet det amerikanske militær.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Også det danske forsvar er meget optaget af grøn omstilling. Forsvaret har ambitiøse klimamålsætninger, udarbejder klimaregnskaber, og anvender i stigende grad solceller, grøn fjernvarme og elbiler”, siger Peter Rathje, som derfor glæder sig over fin deltagelse fra områdets mange virksomheder, der beskæftiger sig med grøn teknologi.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...