Nordborg: Masser af underholdning ved Historisk Dag

13. august 2016 Kultur

Lørdag fik rigtigt mange mennesker oplevet Historisk Dag i Nordborg, hvor flere spændende perioder fra historien var repræsenteret af mennesker, som brænder for netop deres felt.

“Jeg er i noget tøj, som hører til fra dengang Gøngehøvdingen var i live. Danskerne lå i krig mod svenskerne og faktisk var der svenskere her i Nordborg i små 50 år fra midten af 1600-tallet”, siger Lis Carstensen til SønderborgNYT.

Hun er en af tovholderne i arrangementet, hvor en række frivillige stykker deres interesser sammen, så der kommer en fascinerende helhed ud af det – og den blev krydret med flere boder, hvor der blev solgt kunsthåndværk og andet, der har en historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt det fra nyere tid var 1864-soldaterne, der havde taget en kanon og deres geværer med til Nordborg Slot. I vandet lå et par vikingebåde, som gæsterne kunne få en tur med – og så var der opvisning med en lille akrobatisk og musikalsk trup, ugler og islandske heste. Selvfølgelig blev der også vist sværd frem – og et par fægtekampe blev det også til.

Det er klart, at de historiske ringridere også dukkede op og fik vist deres sport frem.

billeder

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...