Nordborg: Masser af underholdning ved Historisk Dag

13. august 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

IMG_6326

Lis Carsten i tøj fra dengang Gøngehøvdingen var i live og det vrimlede med svenskere i Nordborg.

Lørdag fik rigtigt mange mennesker oplevet Historisk Dag i Nordborg, hvor flere spændende perioder fra historien var repræsenteret af mennesker, som brænder for netop deres felt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er i noget tøj, som hører til fra dengang Gøngehøvdingen var i live. Danskerne lå i krig mod svenskerne og faktisk var der svenskere her i Nordborg i små 50 år fra midten af 1600-tallet”, siger Lis Carstensen til SønderborgNYT.

Hun er en af tovholderne i arrangementet, hvor en række frivillige stykker deres interesser sammen, så der kommer en fascinerende helhed ud af det – og den blev krydret med flere boder, hvor der blev solgt kunsthåndværk og andet, der har en historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt det fra nyere tid var 1864-soldaterne, der havde taget en kanon og deres geværer med til Nordborg Slot. I vandet lå et par vikingebåde, som gæsterne kunne få en tur med – og så var der opvisning med en lille akrobatisk og musikalsk trup, ugler og islandske heste. Selvfølgelig blev der også vist sværd frem – og et par fægtekampe blev det også til.

Det er klart, at de historiske ringridere også dukkede op og fik vist deres sport frem.

billeder

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...