Nordborg: Masser af underholdning ved Historisk Dag

13. august 2016 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag fik rigtigt mange mennesker oplevet Historisk Dag i Nordborg, hvor flere spændende perioder fra historien var repræsenteret af mennesker, som brænder for netop deres felt.

“Jeg er i noget tøj, som hører til fra dengang Gøngehøvdingen var i live. Danskerne lå i krig mod svenskerne og faktisk var der svenskere her i Nordborg i små 50 år fra midten af 1600-tallet”, siger Lis Carstensen til SønderborgNYT.

Hun er en af tovholderne i arrangementet, hvor en række frivillige stykker deres interesser sammen, så der kommer en fascinerende helhed ud af det – og den blev krydret med flere boder, hvor der blev solgt kunsthåndværk og andet, der har en historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt det fra nyere tid var 1864-soldaterne, der havde taget en kanon og deres geværer med til Nordborg Slot. I vandet lå et par vikingebåde, som gæsterne kunne få en tur med – og så var der opvisning med en lille akrobatisk og musikalsk trup, ugler og islandske heste. Selvfølgelig blev der også vist sværd frem – og et par fægtekampe blev det også til.

Det er klart, at de historiske ringridere også dukkede op og fik vist deres sport frem.

billeder

Artiklen fortsætter under annoncen

 

26. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Grønt lys fra Sønderborg Varme til sammenlægning med Broager Fjernvarme

26. april 2024 Erhverv

Billigere fjernvarme til forbrugerne og bedre muligheder for at skabe et grønt fjernvarmenet. Det er et par af gevinsterne ved at sammenlægge Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.a. og Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a, og bestyrelserne i begge selskaber har netop fået solid opbakning til at fortsætte drøftelserne om sammenlægning. Siden november har Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.a. og Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a […]

Læs mere...