75 unge fik god hjælp fra TUBA

5. april 2019 Sønderborg

TUBAs tilbud skal støtte unge i at håndtere deres liv, på trods af en belastet opvækst og svære dilemmaer i hverdagen med en eller to misbrugende forældre.

Social- og Seniorudvalget har netop fået en orientering om TUBA Sønderborgs aktiviteter i 2018. Den viser, at der er klart behov for foreningens tilbud.

75 unge har i 2018 gennemført terapiforløb. Ud over terapiforløbene afholder TUBA Drop-In møder, der er åbne arrangementer, hvor unge fra familier med misbrug kan få viden om livet i en sådan familie, og – især – hvordan man kommer videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

TUBA holder også kurser og konferencedage, hvor fagpersoner bliver undervist i at håndtere de udfordringer og bekymringer, som børn af misbrugere ofte oplever.

I 2018 har TUBA Sønderborg også gennemført gadekampagner på gågaden og i Borgen for at fortælle unge om deres tilbud.

Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget, er overbevist om, at der er hårdt brug for TUBA Sønderborgs tilbud til de unge.

”De unge har god positiv effekt af behandlingen. I Sønderborg vurderer over 80 procent af de unge, at de i høj grad har fået den hjælp, de havde brug for. Stor ros til medarbejderne i TUBA Sønderborg, der yder en fornem og professionel indsats over for de her unge, der skal have al den hjælp, de har brug for”, siger Preben Storm i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ofte meget voldsomme oplevelser, de unge har været udsat for.

Af de unge, der på landsplan benytter sig af TUBAs tilbud oplyser 44 procent, at der har været fysisk vold i hjemmet.

61 procent har oplevet psykisk vold og 21 procent har været udsat for seksuelle krænkelser.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...