76-årige Aase Bondes motorcykeltur Danmark rundt slutter på søndag i Vollerup

23. juli 2020 Sønderborg

Hanne Lund synes, at det er super sejt at Aase Bonde fra Augustenborg kører landet rundt på motorcykel og også at turen slutter på Danhostel i Vollerup – Mommarkvej 22 – på søndag mellem kl. 16 og 17.

Bikere og andet godtfolk må meget gerne møde op og sig velkommen hjem til Aase Bonde”, siger vandrerhjems-værten, Hanne Lund til SønderborgNYT.

Vandrerhjemmet sælger en sandwichbolle og en kop kaffe for 50 kroner.

“Alle pengene fra salget går til Aase Bondes projekt”, siger Hanne Lund.

Artiklen fortsætter under annoncen

76-årige Aase kører Danmark rundt på motorcykel, for at samle penge ind til en landsby i Burkina Faso.

Mens mange danskere holder sommerferie, så har Aase Bonde valgt at bruge sommeren på at samle penge ind til en lille landsby i Burkina Faso, hvor et af målene er at sikre rent drikkevand og vandforsyning til en køkkenhave – den dag det lykkes kan alle landsbyens 3.000 indbyggere nemlig klare sig selv fremadrettet.

Corona gør ikke hjælpen mindre vigtig

”Selvom der for mange fortsat er Corona-krise, så er det stadigt meget vigtigt at hjælpe andre steder i verden og det har altid været mit mål at få lov til at hjælpe i Afrika, hvilket jo aldrig er for sent”, siger Aase Bonde, der bliver 77 år den 4. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er på den baggrund, at hun i uge 29 og 30 er på vej Danmark rundt på en Indian motorcykel, og årsagen til turen er ganske simpel. Det er som signal på, at det aldrig er for sent, at gøre det man brænder for eller med andre ord, at gøre en forskel i verden og så var hun så heldig, at få lov til at låne denne flotte Indian  motorcykel af en forhandler i Horsens, som gerne vil støtte op om det humanitære  arbejde i Burkina Faso.

Har også hjulpet for egne penge

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke første gang, at Aase Bonde hjælper i Afrika, hvilket har været hendes drøm siden studietiden på Den Sønderjyske Sygeplejeskole i Sønderborg. Faktisk står hun bag opførslen af en seksklasses primærgrundskole, som i dag har omkring 550 elever, drenge og piger, samt ni lærere tilknyttet. Noget Aase Bonde selv har medfinansieret, da det har været svært at finde sponsorer til blandt andet mursten.

Endvidere har foreningen stiftet et fodboldhold for drenge og en væveforening for unge og udsatte piger i landsbyen. Via hospitalsudstyr fra Danmark er der siden 2014 kommet en røntgenafdeling, flere fødestuer og flere tandklinikker. Udstyret har også bevirket, at seks hospitaler er blevet opkvalificeret på grund af bedre undersøgelses- og behandlingsmuligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet i Burkina Faso har gennem årene  påvirket flere af de 17 Verdensmål.

I det hele taget er den bæredygtige tilgang til projekterne meget vigtigt for Aase, så de kan leve videre, når hun engang slipper styret. Derfor er arbejdet også funderet i den humanitære danske NGO forening ved navn DBL-KOONSO – Danish – Burkinabe – Link.

Foreningens humanitære arbejde i Burkina Faso kan støttes af såvel private som virksomheder, enten via Mobil Pay  2124 7598  v/kasserer Leon Møller eller ved bankoverførsel Danske Bank konto: 1551  1101 1934.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pressefoto: Aase Bonde på Indian-motorcyklen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...