Danskerne har mere tillid til byrødder end til andre politikere

7. juni 2017 Politik

Borgmestre og kommunalpolitikere er de politikere, som danskerne har størst tillid til.

Det fremgår af en ny måling, som YouGov har foretaget for Momentum blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen, skriver KL.

I undersøgelsen er danskerne blevet spurgt, hvor stor tillid de har til en række institutioner.

Og ser man bort fra de ikke-politiske institutioner – domstolene og politiet – ligger kommunalpolitikerne højest på skalaen og overhaler både Folketinget, regionsrådene, de politiske partier, folketingspolitikere og regeringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lavest er tilliden til EU.

Se tallene HER

Kommunalforsker Ulrik Kjær, der er professor i statskundskab ved Syddansk Universitet, mener, undersøgelsen understreger, at kommunerne har en stærk demokratisk forankring, som skaber en høj legitimitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Politikere er jo ikke altid lige populære, og derfor tolker jeg det i retning af, at det er kommunalpolitikerne, der ligger højt, mere end det er folketingspolitikerne, der ligger lavt. Og det er gode nyheder for kommunerne. Det kan være vanskeligt præcist at vurdere det kommunale demokratis helbredstilstand, men borgernes tillid til deres kommunalpolitikere udgør en meget væsentlig dimension”,  siger Ulrik Kjær.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 112, Sydals

Fodgænger ramt af bil

25. januar 2022 112

Mandag blev en fodgænger på parkeringsområdet ved Rema 1000 i Høruphav ramt en bil. “En 75-årig mand fra Hæruphavvar i gang med at bakke og han ramte fodgængeren”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg. Den 56-årige mand fra Sydals, som blev ramt af bilen, fik ingen skader.

Læs mere...