Biblioteket i Nordborg: Søren Stidsholt Nielsen gør dig klogere på færgefart

15. marts 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Færgefart og Det Sydfynske Øhav er uløseligt forbundet.

På biblioteket i Nordborg kan du onsdag kl. 16.30 høre Søren Stidsholt Nielsen fortælle om alle 12 færgeruter i og omkring Øhavet syd for Fyn.

Søren Stidsholt Nielsen vil fokusere på færgeruten Bøjden-Fynshav, ligesom han også vil fortælle om Danmarks første nybyggede batteridrevne færge, Ellen, som fra foråret skal sejle mellem Als og Ærø, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Hør også om genbrug af øhavsfærger på havbunden, hos skrothandleren eller til nye formål og om overfarternes arbejdende besætninger på dæk, kommandobroer og i maskinen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søren Stidsholt Nielsen er redaktør på Fyns Amts Avis, og han har boet ved og sejlet i Det Sydfynske Øhav gennem flere end 45 år.

Søren Stidsholt Nielsen har udgivet bogen ”Øhavsfærger: sejlads og færgefolk i det sydfynske – fra vind og damp til diesel og el”.

Fri entré.

 

1. maj 2024 Politik, Sønderborg

Borgmesteren holdt en 1. maj-tale om velfærd og krig

1. maj 2024 Politik

Gennem årene er der sat spørgmålstegn ved, om der er brug for en kampdag eller en kamp. Har vi ikke opnået stor velstand og fået et godt velfærdssamfund? Er der noget at kæmpe for som socialdemokrat eller som fagforening? Sådan indledte borgmester Erik Lauritzen sin 1. maj-tale fra talerstolen ved FH Sønderjyllands 1. maj-arrangement i […]

Læs mere...