Glimt i Øret er Årets danske musikskole-ensemble

8. maj 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Hvert år uddeler Dansk Musikskolesammenslutning, DAMUSA, priser til musikskoledanmark. Det sker i forbindelse med musikskoledage i Tivoli. Én af priserne er “Årets musikskoleensemble”, som i år går til folkemusikorkesteret Glimt i Øret fra Sønderborg Musikskole.

Prisen blev overrakt af Kulturminister Mette Bock i Tivoli ved årets musikskoledage i Tivoli den 6. maj 2018, og de 20 elever i orkesteret var derfor i København med deres musikskolelærere for at tage imod prisen og for at spille for de fremmødte gæster i haven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glimt i Øret er oprettet i 2011 og består af 20 medlemmer, der spiller instrumenter som violin, kontrabas, cello, guitar, fløjte, harpe, fagot og klarinet. Orkesteret ledes af Heine Steensen og Kathrin Schroeder og har talrige koncerter, stævner og udlandsrejser bag sig.

Spilleglæde smitter

I DAMUSAs begrundelse for prisen hedder det blandt andet:

“Ensemblet udtrykker stor spilleglæde, når de tager publikum med på en musikalsk rejse rundt i folkemusikken. De er repræsentanter for dansk musikkultur med rødder langt tilbage både lokalt, regionalt og nationalt. Samtidig med, at traditionen peger langt tilbage, evner ensemblet også at få musikken til at pege fremad, idet musikerne optræder engageret og forfriskende på en måde, hvor den traditionelle folkemusik appellerer til både unge og ældre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I prisen indgår et kontant legat på 10.000 kr., der kan anvendes f.eks. til en rejse eller et planlagt projekt, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Glimt i Øret bliver fejret på musikskolens festdag lørdag den 2. juni kl. 10-14. Alle er velkomne til musikskolefesten og udover Glimt i Øret kan du høre musikskolens mange ensembler spille på fire forskellige scener. Sønderjyllands Danseakademi, Als Performance Akademi og Billedskolen Nordals deltager også.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

19. maj 2024 112, Sydals

Det er højsæson for have- og naturbrande

19. maj 2024 112

  Efter en lang vinter, hvor frosten har drænet planterne for vand, skal der kun en smule sol til at udtørre naturen og skabe brandfare, oplyser Beredskab Sønderborg. Det er især aske og cigaretskod, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der er årsag naturbrande. Og mange benytter det gode vejr i Pinsen til grill […]

Læs mere...