Sønderborg Floor Club klar til sæsonen

11. august 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag den 13. august er der sæsonstart i Sønderborg Floorball Club.

Klubbens damehold, der blot har 1½ år på bagen, men allerede rummer 25 spillere, lægger ud i Kløvermark Hallen kl. 19.00.

Floorballklubbens kvinder har det sjovt. Foto: Sønderborg Floorball Club

Artiklen fortsætter under annoncen

Der trænes i 1½ time, hvor der er garanti for smil på læberne og sved på panden.

”Tilbage i januar 2017 lavede vi et sats i klubben ved at starte et damehold op. Vi havde ingen damespillere indtil da. Men med mund til mund metoden og opslag på Facebook lykkedes det er sprede budskabet. Og ved første træning stod over 20 damespillere klar”, siger træner for holdet og formand Anders Agerley, og fortsætter:

”Spillerne på holdet er fra 20 til 65 år, så der er stor spredning på. Og de har det sjovt. Og så er de virkelig gode til at tage imod nye spillere på holdet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anders Agerley slutter af med at fortælle, at der altid er plads til flere på holdet, uanset alder og niveau.

Også et herrehold

Når dameholdet kl. 20.30 er færdig med træningen, overtager klubbens herrehold gulvet.

Holdet har i et par sæsoner blot trænet og spillet lidt stævner og træningskampe. Men til den nye sæson er de tilbage i turneringen igen.

”Vi har været udfordret af et vores modstandere ligger så langt væk, og så har familiefædre, som holdet i en perioden har bestået af, svært ved at afse store dele af en dag for at spille i f.eks. Esbjerg. Men nu har forbundet udbudt en ny turneringsform, der giver færre kampe på en sæson, hvorfor det er nemmere at afse et par dage til udekampe i løbet af 4 måneder, så nu er vi tilbage”, siger Anders Agerley.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herreholdet består af spillere i alderen 18 til 50 år.

”Vi giver den gas til træning. Der er fart på alle – nye som gamle spillere”, siger træneren.

”Vi er en god blandet flok af spillere der har spillet i mere end 10 år, nye der blot har spillet 1-2 sæsoner. Derudover består holdet, udover danske spillere, af spillere med svensk, finsk, lettisk, ungarsk, ukrainsk og canadisk pas” .

Udover mandag træner herreholdet også onsdag fra 20.30-22.00.

Eventuelt nye spillere, damer som herrer, skal blot møde op i Kløvermark Hallen med praktisk tøj, indendørs sko og en drikkedunke. Stave udlånes af klubben

Artiklen fortsætter under annoncen

Ungdommen følger efter

Klubbens ungdomsafdeling holder en lidt længere sommerferie end de voksne.

De unge spillere. Foto: Sønderborg Floorball Club

Men den 22. august er de klar på banen i Kløvermark Hallen

Klubbens mindste spillere, der er i alderen 6-10 år, starter ud med en times træning fra 17-18.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra 18-19.15 overtager klubben U13 hold banen. Holdet består af spillere i alderen 10-13 år. De skal for første gang deltage i en turnering, hvor der spilles mod jævnaldrende spillere fra andre klubber.

Det samme er gældende for klubbens ældste ungdomshold U15-U17, der er spillere fra 14-17 år.  De skal også deltage i en turnering i kommende sæson.

Holdet træner fra 19.15-20.30.

”Det bliver en meget spændende sæson på vores ungdomsside. Nu har de knoklet på banen i flere år, og vores stamme er så stor nu, at vi nu er klar til at få begge hold med i turneringen. Det bliver spændende”, siger Anders Agerley i en pressemeddelelse.

”Vi har altid plads til flere ungdomsspillere, så mød blot op. Vi har også lånestave til ungdomsspillere”

Der er ingen tvivl om, at den største floorballklub syd for Kongeåen er klar til endnu en sæson med masser af nye initiativer.

Og ønsker man at blive en del af klubben, møder man blot op i hallen.