Symfoniorkestret startede sæsonen med Nordiske Toner

7. september 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det var nordiske værker, der torsdag aften stod i programmet til Sønderjyllands Symfoniorkesters første koncert i sæsonen 2018/2019.

Dirigent Kees Bakels dirigere først musikerne gennem Tapiola, som er af Sibelius.

Derefter kom den danske sopran, Philippa Gold på scenen og sang Solveigs sang og Solveigs Vuggevise, der er skrevet af Peer Gynt.

Efter pausen bød orkestret på Sinfonia espansive, hvor Philippa Gold igen sang – og denne gang sammen med Steffen Bruun.

Inden koncerten satte fløjtenist Thomas Jensen fra orkestret en del af publikum ind i, hvilke historier, der lå bag de forskellige værker, som skulle spilles. Når man som tilhører kender sammenhængen, så er det lettere at følge og forstå musikkenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jubilæumskoncert

Thomas Jensen varmer op til Jubilæumskoncerten.

Næste gang Sønderjyllands Symfoniorkester kan opleves i Alsions koncertsal er den 25. oktober, hvor Thomas Jensen, som har 50 års jubilæum, har dirigentpodiet i klassiske værker af Beethoven og Schubert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover spilles Reineckes Fløjtekoncert med Bettina Zielke som solist.

Læs mere og køb din billet HER

28. april 2024 Kultur, Sønderborg

Igen en helt fantastisk velspillet folkBALTICA-koncert

28. april 2024 Kultur

Lørdag aften blev der spillet masser af folkmusik ved folkBALTICAs udsolgte åbningskoncert i Alsion og flere af tilskuerne nævnte, at de unge musikere på scenen gjorde det helt fantastisk – ikke mindst de unge kvinder, som trådte frem og sang. Albin Paulus, Årets huskunstner, fik også vist, hvor godt han mestrede sine usædvanlige instrumenter. Inden […]

Læs mere...