Dybbøl Mølle: Børn blev klogere på livet i gamle dage

29. september 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag var der adskillige børn, der lystigt drejede stenkværnene i Dybbøl Mølle rundt og malede deres eget mel, som de fik med sig hjem i en pose. Andre prøvede på at lave en ske i træ og en del hyggede sig med at lave indbagte æblestykker på snor.

Netop det at børn – og voksne – kan få lov til at prøve tingene, gør et besøg i møllen til en rigtig god oplevelse for især børnefamilier.

Og flere tog også turen op i møllen, hvor dørene stod åbne, så man kunne komme ud og nyde udsigten over Sønderborg.

På turen rundt i møllen blev børnene fyldt med gode fortællinger om de forskellige, ting, der er i møllen – og på den måde blev de lidt klogere på livet i de såkaldt gode, gamle dage.

Som noget nyt, var der åbent i møllerboligen ved siden af møllen. Her er der administration i hverdagen. Men lørdag var der gjort klar til kaffebord.

Og der var flere, der gav sig tid til en kop kaffe med kage – og en fortælling om det sønderjyske kaffebord, hvor der skal være mindst 14 forskellige kager.

Se billeder fra MØLLEN HER

 

3. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Projekt Spillelyst fejrer sine første 10 år

3. maj 2024 Kultur

Projekt Spillelyst fejrer sit 10-års jubilæum med en særlig koncert, der hylder årtiets musikalske indsats og samarbejde. Koncerten finder sted på Sønderborg Musikskole den 14. maj kl. 19.00 hvor trompetist Per Nielsen vil optræde med orkestret. Per Nielsen har været protektor for Spillelyst siden starten, og har tidligere spillet sammen med eleverne. Projekt Spillelyst blev […]

Læs mere...