Efterårsferie: Universe fortæller historien om kartofler

4. oktober 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Efterårsferien – eller kartoffelferien som den blev kaldt tilbage i starten af 1900 tallet – er rammen om en spændende og anderledes kartoffeluge i Universe, hvor jagten på den gyldne kartoffel går ind fra lørdag den 13. oktober. Jagten og de andre aktiviteter i parken er skabt for at formidle historien om kartoffelferien, som vi i dag kalder efterårsferien.

“Vi glæder os helt vildt til at sætte jagten på den gyldne kartoffel i gang og hvis vi med leg og kartoffeljagt kan formidle lidt historie og fakta om kartoffelferien, så er vores mål nået. Hver dag i hele ferien trækker vi en vinder blandt deltagerne i jagten, der så bliver ”Den heldig kartoffel” og vinder 1 børnesæsonkort til sæson 2019”, siger Line Sørensen fra Universe i en pressdemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Universe Science Park har købt ca. 500 kg. kartofler ind til kartoffelferien, så der er plads til masser af leg og udfordringer med den kendte rodfrugt.

Der vil være mulighed for at lege med kartofler i Kartoffelworkshoppen, hvor de kreative evner kan udfolde sig eller deltage i en slags skattejagt rundt i hele parken med spørgsmål og udfordringer, der giver børn og voksne større indsigt i kartoflen.

Kartoflen kan også smages i parkens buffetrestaurant, hvor den indgår i flere spændende retter, som blandt andet kartoffellasagne, kartoffelgratin og kartoffelbrød.

Artiklen fortsætter under annoncen

Traditionen tro byder sæsonens sidste åbningsdag, den 21. oktober, også på den store Dahliadag. Hvor alle parkens gæster kan grave Dahliaer op til eget brug efter først til mølle-princippet.

Parkens gæster skal selv medbringe poser, havehandsker, skovl og egen trækvogn.

 

 

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...