Kommunen klar med penge til byprojekter

11. oktober 2018 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Parkunderholdning, en scene, en bogudgivelse, en skulptur og julebelysning. Det er nogle af tiltagene, som kommunen i første omgang støtter med i Broager og Augustenborg, hvor visionerne i bystrategierne begynder at blive til konkret udvikling og identitetsskabelse.

Foreninger og andre aktører i de to byer har søgt om næsten 2,9 mio. kr. til i alt 34 forskellige projekter – 10 i Broager og 24 i Augustenborg.

Teknik- og Miljøudvalget har sagt ja til projekter for i alt 706.500 kr. Den samlede pulje er på 1,5 mio. kr., og de penge, der ikke er uddelt i år, går videre til puljen næste år og vil være øremærket til Augustenborg og Broager, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er jo en helt fantastisk kreativitet, der er udfoldet i Broager og Augustenborg for at få konkrete resultater ud af arbejdet med bystrategierne. Der er lagt mange timers arbejde i ideudvikling og ansøgninger forud, og derfor er det også rart, at vi har kunnet imødekomme en række af ønskerne. Jeg er meget glad for, at vi også har puljemidler at gøre godt med de tre kommende år, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Støtte til projekter i Broager

Artiklen fortsætter under annoncen

Indkøb af borde og bænke til Byparken, når der er underholdning

Fortællestokke til byvandringer

Julebelysning i bymidten

Kreativt mødested i Broagerhus

Scene ved Broager Idrætsanlæg på Nejsvej

Projekter i Augustenborg

Udgivelse af en bog om fredede og bevaringsværdige huse

Forskønnelse af pladsen foran det gamle rådhus

Skulptur til Apotekerhaverne

Bykort til turister

”En del af de projekter, vi ikke har støttet, er rigtig gode, men bare ikke godt nok belyst i første omgang. Derfor er jeg glad for, at der i forbindelse med ansøgningsrunden i marts 2019 inviteres til “åbent værksted”, hvor ansøgerne kan hjælp til få kvalificeret deres ansøgninger. Jeg er sikker på, at mange af dem med lidt mere research og oplysning om indholdet vil kunne lykkes”, siger næstformand Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen