Unge Gadeberg går på scenen til SMUKS Nytårskoncert i Alsion

21. december 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Tilbage i 2003 var det Trine Gadeberg og Dario Campeotto der var årets solister ved den første Nytårskoncert med Slesvigske Musikkorps i Sønderborg

17 koncerter senere, nærmere betegnet fredag 25. januar klokkeen 19.30, er det så datteren Andrea Gadeberg der sammen med Søren Sko er årets solister. Det sker når Hjemmeværnet og Lions igen spiller den traditionsbundne Nytårskoncert med Slesvigske Musikkorps.

Tidligere blev Nytårskoncerten arrangeret af Hærens Sergentskole, og nu efter at Sergentskolen er flyttet til Varde, gennemføres af Hjemmeværnet og Lions i fællesskab. En koncert der har mange gengangere blandt publikum – ja, mange har været med fra starten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten cae dengang i teatersalen ved Comwell, og flyttet til Koncertsalen i Alsion, da den åbnede dørene i 2007. Koncertsalen Alsion har lige siden 2007 dannet rammerne for Nytårskoncerten. Det er således 13 gang koncerten gennemføres på Alsion, og 5 gang Hjemmeværnet og Lions står for arrangementet.

Vil ikke ud med programmet

Hvilke numre der er på plakaten, når dørene åbnes fredag 25. januar, ja, det er stadig en godt bevaret hemmelighed, men en del gamle numre vil kunne høres under koncerten, siger Andrea Gadeberg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For det er dér, jeg finder min største inspiration, og det er musik, som jeg har lyttet meget til, men sjældent får lov at synge, fordi jeg er hende den unge, der skal synge unge sange, forklarer Andrea Gadeberg.

Udover den unge sangerinde, og den erfarne Søren Sko, er årets dirigent Thomas Sminge der er kendt for sin meget engagerede dirigering af Slesvigske Musikkorps der naturligvis er dem der leverer musikken når Hjemmeværnet og Lions spiller op til SMUK Nytårskoncert, skriver Hjemmeværnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange billetter er allerede solgt, men det er stadig muligt at sikre sig en plads til Nytårskoncerten fredag 25. januar HER via billetten.dk