Sundhedsudvalget deler tilskudskroner ud

6. februar 2019 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Sundhedsudvalget har netop truffet beslutning om, hvem der tilgodeses i årets første runde, hvor stort set hele beløbet er fordelt. Der er kun “gemt” godt 100.000 kr. til anden runde til efteråret.

I denne runde modtog Sønderborg Kommune 69 ansøgninger, hvoraf de 64 foreninger opfyldte betingelserne og alle modtog et tilskud.

De største bevillinger blev tildelt til Indkøbsbussen Nordals, der fik 87.000 kroner, Ældre Sagen Sønderborg-Sundeved fik 85.000 kroner i driftstilskud, Gråsten og Omegns Pensionistforening fik 85.000 kr. til ældre på indkøb, Ældre Hjælper Ældre i Augustenborg fik 80.000 kr. i aktivitetstilskud, Frelsens Hær Sønderborg fik 76.000 kr. i driftstilskud, Initiativgruppen fik 60.000 kr. til indkøbsbus Lysabild-Kegnæs-Sydals, Ældre i Kørestol på Indkøb fik 55.000 kr. og Røde Kors Sønderborg modtog 50.000 kr. til integrationsindsats, vågetjenesten og nørklerne.

”Det er dejligt, at foreningerne søger om tilskud til så mange forskellige gode formål, så vi får mulighed for at hjælpe så bredt som muligt. Uden de frivillige indsatser vil der ikke være det samme gode udvalg af tilbud til mennesker, der har brug for støtte til sundhed og trivsel og hjælp til at klare hverdagen”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Herudover blev der uddelt tilskud på beløb mellem 3.000 kr. og 40.000 kr. til 56 foreninger, der arbejder med børn, unge og familier – misbrug – sundhed, sygdom og handicappede – humanitært og kirkeligt arbejde og ældre.

Tilskuddet kan søges af frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger, organisationer og grupper. Det er målrettet arbejde, der understøtter mennesker, der har det svært. Det kan fx være børn, unge og familier med personlige og sociale problemer, ensomme, svage ældre, syge, handicappede, misbrugere, flygtninge/indvandrere og sindslidende.